söndag 12 maj 2013

Handlerkurs!

Helgen har till stor del tillbringats i Nyköping på handlerkurs för Gerard O'shea.



Vi har tillbringat två halvdagar, sammanlagt 8 intensiva timmar, med att lära oss hur man ska hantera hunden i utställningsringen. Mycket information, mycket praktiskt arbete med ringspring och ställande men också mycket skratt! Bra väder och trevligt folk gör inte saken sämre! 

Jag har jobbat med Smilla hela helgen, men Siri fick bli stand-in på lördagen eftersom Trolle inte var pigg! Det var nog inte det allra lättast för Eva men hon gjorde ett bra jobb och Siri var riktigt trött på kvällen!

Det gäller att hålla tungan rätt i munnen!

Gerard pratade mycket om attityd och energi. Det är hundarna med attityd som märks i ringen. De tar plats och märks direkt när de kommer in. Det är ett beteende som man måste jobba med och lära in. Det ska finnas driv framåt i hundarna för då visar de sig bättre. Gärna springa framför och vara fokuserade framåt när de står. Ställande ska också vara aktivt, alltså en förväntan på något mer, så att det inte blir tråkigt. Många hundar springer bakom sin handler och sjunker ihop, eller ryggar när man ställer upp dem. 




Felicia och Messi!

























Smilla!


Siri!


Quiny och Gucci!


Gucci!


Messi!

Jag har fått massa inspiration och praktiska tips. Smilla tyckte att det var kul och börjar förstå! Nu ska här tränas "hopp, hopp" och stå-tecken, belöning och godis!  Jäklar vilket framåtdriv vi ska ha! Vi ska bli vinnare! Men först ska vi vila efter en intensiv men rolig helg! Hundarna (och jag) är helt slut......







1 kommentar:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Nu kommer nog utställningskarriären skjuta fart ordentligt.