torsdag 1 mars 2012

Mer kurs!

Smilla och jag har anmält oss på tävlingslydnadskurs! Har hört mycket positivt om den här instruktören men det är en bra bit att åka, egentligen alldeles för långt. Men kursen är inte så dyr som vissa andra kurser. Det är i alla fall värt att prova!

Igår var första gången. Tyvärr var inte förutsättningarna de allra bästa. Jag är fortfarande inte riktigt pigg, dessutom har jag jobbat mycket och varit hemma för lite den här veckan. Resan tog längre tid än jag trodde (nästan 50 min) vilket gjorde att jag var nästan 10 minuter sen. Ganska blöt och rätt mörk plan (även om det fanns lampor).



Smilla ville inte sitta på planen men hon reagerade inte på skuggorna från lamporna. Jag tycker ändå att det gick skapligt. Hon var positiv och kontaktsökande och brydde sig inte om de andra hundarna! Vi fick träna massa grunder på sätt som jag aldrig gjort förut. Det blev konflikt både i min hjärna och i Smillas. Mycket bra tips men även sånt som jag måste fundera över.

Idag har vi testat träningen. Smilla var lite låg och verkade fundersam över varför jag inte gör riktigt som jag brukar. Seg i linförigheten, dålig fart på inkallningen men otroligt bra stadga i ställandet. Siri däremot tyckte att det var jättekul! Det här sättet att svänga passade henne perfekt! Hon har däremot jättesvårt med stadgan. En halv sekund sen måste man ha godis!!!!!

Jag tror att det här kommer att bli jättebra, bara vi får tid på oss! Ser fram emot nästa gång!

3 kommentarer:

BMW o Rudi sa...

Och så blir jag förstås jättenyfiken på var ni varit och för vem!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad kul att du hittat er en bra kurs :) Synd bara att ni hade så långt att åka :(

Säger som Rudis matte, vart var ni och för vem gick ni kursen?

Vad va det som va skillnaden som dom gjorde/lärde ut mot hur ni brukar träna?

Sandra sa...

kul med kurs :)