torsdag 15 mars 2012

Kursat!

Igår var det onsdag och kursdags för Smilla och mig!

Det blev en rolig men intensiv träning! Jag är så nöjd med min Smilla även om hon i slutet av kvällen var så trött att hon inte visste hur hon skulle göra för att sätta sig ner.....

Fick möjlighet att träna platsligg i grupp. Smilla låg även om hon var väldigt "tittig". Jag stod nära för att ge henne ordentligt med stöd.

Det blev även mycket apporteringsträning och som läxa till nästa gång har vi att Smilla ska hålla apporten i 3 sekunder utan att tugga. Tiden är inget problem, men tugget...... Ja, ja det är bara att träna!

Är riktigt nöjd med linförighet, inkallning, ställande och läggande. Även hoppet gick bra. Vi fick även möjlighet att prova på rutan. Det har Smilla aldrig gjort men vi ska börja träna ordentligt! Det som vi måste jobba extra med är svängarna i linförigheten men nu är jag riktigt inspirerad igen!

5 kommentarer:

Annelie sa...

Heja, vad duktiga ni är. När sommartiden börjar då hänger vi på och kollar så du inte sitter och ljuger här i bloggen!
Imorgon är det fredag bästa dagen i veckan..det du Brita!

Quila o Ronja sa...

Vad kul det låter ;-) Skoj att det går så bra. Det här med rutan.............kan du inte skriva om hur man tränar just rutan?? Vore kul att följa er i träningen.
Kram

Britt Marie o Rudi sa...

Så bra att du har hittat en kurs som inspirerar! Smilla och du blir nog grymt bra den här säsongen!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad kul med kurs :) Bra att du kan få träna lite med andra hundar på platsliggningen, håller tummarna att den ska lösa sig till slut :)

Roligt att du är nöjd med eran träning :)
Ha en bra fredag.

Kram

Christina Klosterberg sa...

Vad duktiga ni är. Det där med att apportera är ju inget en vallhund har behövt göra tidigare så där får man ha tålamod! Trevlig helg!