söndag 22 mars 2015

Rallylydnad i Flen!

Idag styrde vi kosan mot Flen för att tävla ännu en mästarklass! Som tur var fick vi sovmorgon! Samlingen var kl 13! Vädret var inte det allra bästa - kallt och blåsigt! Det var fullt med snö på planen men domaren i mästarklass hade skottat undan lite! Snö är i alla fall bättre än blött underlag så det oroade mig inte! Det var en relativt lätt bana, men med många byten mellan höger- och vänsterhandling! Det var dessutom inget stå i honnören utan ligg på höger sida!


Det var flera som inte dök upp så istället för startnummer 8 fick vi starta som nummer 4! Smilla var riktigt alert och på! Kanske lite för ivrig! Hon hade bra kontakt och fokus men svårt att sitta still! Det resulterade i två tjuvstarter, skylt 4 och 16! Hon var dessutom på ett par skylthållare men det verkar vi inte ha fått några avdrag på! Domaren satt rätt långt ifrån! Bakombytet blev svårt för där var hon för långt fram och höll på att byta framför men lyckades till slut! Två stycken fel övning (backa vid sidan, där jag inte har en aning om vad jag gör för fel, och honnören där hon satte sig upp när det var 3 sekunder kvar)! Många bris (både 1,3 och 5), två fel övning, en position, en sned, en halv och ett förarfel (3 poäng) resulterade i att vi fick ihop 60 poäng! Ingen höjdarpoäng men känslan var bra! Domarkommentaren var desto trevligare att läsa! Mycket trevligt samarbete! Trevligt att se! Att hon dessutom skrev att vårt Stå framför, backa var Skolboksexemplariskt kändes roligt! 



Soya fick träna på att ligga i buren! Lite skällig var hon men hon låg still och försökte inte ta sig ut! Det känns bra! 

Nu är vi lite trötta och kryper med gott samvete upp i soffan!




2 kommentarer:

lenashundar.blogspot.se sa...

Att bara komma till Mästarklass är en prestation! Du ska vara så stolt över både dig själv och dina duktiga hundar!

Isabelle sa...

Gäller verkligen att hålla tungan i rätt mun där! Ja, verkligen bra att ens ha kommit till mästarklass och ni kämpar på jättebra!