måndag 9 mars 2015

Ljusa kvällar!

Äntligen börjar jag känna mig som en människa igen! Vintern och mörkret är tufft och jobbigt tycker jag men nu börjar det vända! Idag jobbade jag sent och kom hem från jobbet strax efter 17.30! Det tog väl en knapp halvtimme innan jag gav mig ut på kvällspromenaden. Stannade till vid Kyrkan och tränade med hundarna på gräsmattan där det inte finns några lampor! Ca 10 minuter linförighet med varje hund! Känns toppen att kunna köra lite efter jobbet även när jag slutar sent!

Smilla är laddad och samarbetsvillig! Följer bra och har fin kontakt hela tiden! Lyssnar på kommandot och gör inte sitt eget race idag! Svängar och halter fungerar bra och hon har en ganska bra position. Problemet är att ju längre vi kör desto mer tappar hon position. Hon kommer alldeles för långt fram. Samma sak blir det om vi går lite för fort! Då ökar hon på tempot och kommer för långt fram. Så fort jag saktar ner på tempot (troligtvis ändrar jag kroppshållning då) kommer hon tillbaka i rätt position! Det kändes riktigt kul att jobba med linförigheten idag! Det är längesedan vi bara körde det!

Soya fick också köra linförighet i nästan 10 minuter! Hon har en bra position och följer bra. Har fin ögonkontakt och sätter sig vid halterna! Hon behöver mycket hjälp i svängarna och ibland även vid halterna för att komma rakt! Hon får mycket belöning, både godis och röst, men idag fanns godiset i fickan! Periodvis blev hon lite hoppig och studsig och ville bitas i handen! Hon blir överlycklig när man berömmer henne och exploderar nästan om jag klappar om henne! Kul att hon är så alert och följsam när vi är själva! Nu gäller det bara att få det att fungera ihop med andra!

Nu hoppas vi att våren håller i sig så att vi kan fortsätta med utomhusträningen!


Inga kommentarer: