lördag 29 oktober 2011

Härlig lördag!

Idag har det varit en toppendag! Soligt och varmt höstväder! Förmiddagen ägnades åt hundaktiviteter och självklart låg kameran hemma. Det är så typiskt!!!!

Det blev en lugn morgon med en rätt lång promenad innan vi åkte till Rödmossen. Där hann vi med både lydnadsträning, tricks (med Siri) och agilityträning. Dessutom blev det bus med Rut och Svea medan vi plockade undan hindren.

Smillas lydnadsträning gick bra men hon är något loj! Kan bero på att det är löp snart. Siri fick träna på att lägga sig på en filt för att sedan gå och putta på en boll. Det blev bra ibland och ibland var det kaos. Det är roligt att se hur mycket hon tänker. När hon inte riktigt vet vad hon ska göra, hämtar hon bollen och lägger sig på filten....

Agilityträningen gick riktigt bra för båda hundarna! Siri verkligen älskar agilityn och studsar över allt jag pekar på. Smilla hoppar bra med tanke på att vi knappt har tränat något. Svårigheten för henne är att vara på höger sida men idag hoppade hon faktiskt några hinder när hon var på höger sida! Framsteg!!!

Stannade till på Djurmagazinet för att köpa blink-halsband till hundarna. Passade på att väga hundarna när vi ändå var där! Båda hundarna har gått upp i vikt. Siri väger nu 11,6 kg men borde väga någon kilo mer. Smilla hade ökat drygt ett kilo till 15,8 kg. Kanske är i mesta laget men jag tycker inte att hon är tjock. Idag hade de ett erbjudande med gratis klo-klippning så då passade vi på. Det är inga problem att klippa hundarnas klor men ibland är det skönt att slippa.

Eftermiddagen har ägnats åt tvätt och städning! Inte min favoritsysselsättning men välbehövligt ibland.

Nu blir det lördagsmys med god mat och ett glas vin! Trevlig helg!

4 kommentarer:

Britt Marie o Rudi sa...

Låter som en bra lördag. Synd att kameran inte var med! Tänk att det skiljer så många kilon mellan dina flickor!
Vad kul att träningen gick så bra! Här har vi inte tränat ett smack, bara motionerat idag. Men i morgon bär det av till Hallen i Kungsör för lydnadsträning!

Quila o Ronja sa...

Inte kan vi klaga på vädret i dag, inte!
Ni verkar ha haft en skojig lördag.
Kul när man hittar en träningsform, som hundarna gillar.
Håller med dig ang. kloklippning. Inget problem, men om någon erbjöd sig att klippa dom, så visst, varsågod, haha
Skulle försöka komma ihåg att göra det oftare.......minnet, du vet.
Vad skönt, med hundar som inte fäller alls!!
Kramar

Grabbarna boys sa...

Attans med att ni glömde kameran då!!
Här är vi vana att matten alltid bär med sig kameran, det är nästan som den vuxit fast på henne!!
Men när vi läser om er dag så är vi helt övertygade om att den har varit helt kanonsuperbra!!!
Vov från grabbarna boys!

Ann-Margret o Vinja sa...

Ja det var verkligen en super härlig promenad vi fick hemma hos Rudi :) Men hu så trött och seg man var när vi kom hem. Tror även Vinja var lite trött.

Kan tänka mig att dina flickor gärna också hängt på :)