lördag 15 oktober 2011

Debut!

Idag skulle vi debutera i officiell rallylydnad. Eskilstuna var tävlingsplatsen och det var dubbla tävlingar. Tyvärr var det så många anmälda att de var tvungna att lotta bort ca 65 ekipage. Jag hade anmält båda hundarna till båda tävlingarna men Siri fick bara en start, på förmiddagen!


Domare på båda tävlingarna var Katarina Strömberg!


Det var en rätt svår bana, med en lång bit långsam marsch och två 270 grader höger under den långsamma marschen! Det är alltid klurigt med momenten i annat tempo!

Smilla var lite okoncentrerad och nosade några gånger. Hon fick också syn på den andra tävlingen som hade sin bana bara några meter bort och kikade lite extra mycket på dem i någon vändning! Tyvärr missade hon platsläggande under gång och fick 10 minuspoäng. Hon satte sig innan hon la sig! Det slutade med 77 poäng och en tolfte plats av 30 startande.

Siri var lite mer alert men det blir alltid några sträckta koppel. Hon hade några mer småfel och ett smärre förarfel med tre minuspoäng. I slutänden blev det 88 poäng och en sjunde plats!

Härligt med två godkända hundar på första tävlingen!


Eftermiddagsbanan var ungefär likadan! Det skiljde lite i någon sväng, dessutom var det språng marsch istället för långsam marsch!

Jag var lite osäker på om Smilla skulle orka men det kändes bra! Jag var mer fokuserad och hade koll på vilka fel vi hade gjort under förmiddagen. Smilla var nere och nosade lite efter första vänster svängen och hade sträckt koppel i "spring-svängarna" men för övrigt var det jättebra. I slutänden visade sig att vi fick ihop 95 poäng och kom på en hedrande tredje plats!!!


Det blev en del priser; tuggben, medaljer, en "diamant" och en pipleksak!


Stannade till vid mammas sommarstuga på vägen hem och gick en promenad i det härliga höstvädret! Hundarna hade mycket spring i benen och drog en rejäl sväng på gärdet! Nu sover de gott!

Vilken toppendag! Nu ser vi fram emot att få tävla fler gånger!

5 kommentarer:

Annelie sa...

Stort GRATTIS till tre fin, fina rundor. vad duktiga ni är!
Kramisar

Quila o Ronja sa...

Oh, vad kul! Grattis!!!
Det är ju roligt att det är så många anmälda, men mindre kul när några, (ganska många) plockas bort :-(
Kram

Lyckopiller sa...

Härligt att det gick så bra! Stort Grattis!

Arlo sa...

Vi grattar förstås även här! Duktiga ni var! Och tack för sällskapet det gjorde väntan mycket trevligare!

Sofie sa...

Grattis till en bra debut i rallyn. Ja det är knepigt med annat tempo i svängarna. Själv så tycker jag att långsamt tempo är svårast. Katarina gör verkligen inte lätta banor i bland men jag har aldrig tävlat för henne. I uppsala så la hon två 360 graders svängar efter varandra direkt i starten.

Ja vad synd att ni inte heller har några tävlingar nära. Men vi kanske syns på någon 2012 då jag tänkte köra igång igen om inget händer. Rally är så jäkla kul