söndag 11 september 2011

Klubbmästerskap i Vingåker!

Idag var det dags för KM på Vingåkers Hundklubb! Vingåker, tänker ni! Varför är hon med där? Jo, det är en trevlig liten klubb, bara ett par mil från sommarstugan. De har haft flera trevliga föreläsningar och har ett fint område att vara på. Alltså blev jag medlem och nu var det dags för KM.

Halv 10 var det samling för lydnadsklass 1. Vi var bara 4 deltagare och Smilla och jag fick startnummer 2. Precis som på förra tävlingen var hon okoncentrerad och mer intresserad av lukter och andra hundar än av mig! Nåja, målsättningen var att hon skulle ligga på platsen och att vi skulle få ihop mer än 160 poäng. Nu spelade det egentligen ingen roll eftersom det var en inofficiell tävling, men ändå....

Hur gick det då? Jo.....

Platsliggande - 10! Jättenervös men supernöjd!
Tandvisning - 10! Utmärkt!
Linförighet - 9! Släpper i position, stretar lite i koppel.
Här var nog domaren lite snäll. Hon gick bra men kan ännu bättre. Kändes lite segt!
Läggande - 9. Lägger sig inte direkt. Här kan hon vara snabbare!
Inkallning - 10! Jag tycker själv att hon kan ha något bättre fart men helt okej och ett bra avslut!
Ställande - 8,5! dk med hand, sätter sig på tävlingsledarens kommando. Återigen var domaren lite snäll! Jag hade ett litet handtecken samt att hon påbörjade sättandet på domarens kommande.
Apportering - 8. Lite tugg, gick på tävlingsledarens apportkommando. Håller inte med domaren. Visst tar hon om men hon tog inte på tävlingsledarens kommando. Smilla har alltid svårt att hålla sig och duttar på apportbocken flera gånger innan kommandot.
Hopp över hinder - 9,5! Segt avslut! Måste träna avslutet på hoppet. Hon har alltid svårt att hitta positionen!
Helhetsintryck - 10! Trevligt ekipage,samarbete!

Slutsumman blev 186,5 poäng och vi kom på första plats! Alltså blev vi klubbmästare i lydnad!


Efter lunch var det dags för rallylydnaden! Det var 10 startande ekipage. Siri fick startnummer 5 och Smilla nummer 9. Båda hundarna var lite sega och nosiga i början men tog upp sig på slutet. Här hade vi bara målsättningen att komma över 70 poäng.

Siri fick ihop 95 poäng och slutade på 4:e plats. Kommentaren blev bra samarbete och kommunikation! Smilla fick ihop 90 poäng och slutade på 5:e plats med kommentaren arbetsvillig hund, bra samarbete, ngt okoncentrerad ibland!

Mitt i rallylydnadens prisutdelning öppnade sig himlen och regnet fullkomligt öste ner, men då gjorde det ju ingenting!

Riktigt nöjd med mina hundar och vår insats idag!

5 kommentarer:

Annelie sa...

Härligt Brita! Vilken dag ni fick och ett extra GRATTIS till klubbmästarna! Kram

Linda, Inez å Drömma sa...

Åh Grattis Brita, nu får du verkligen belöning för allt jobb du lägger ner på dina hundar! Snyggt jobbat brudar!

[Anna] sa...

Grattis!! Inoff eller inte så är det jätte bra träning och sen när det går bra så blir man mer taggad + att man fått mer konkret vad man behöver träna mer på :))

Quila o Ronja sa...

Oh, vad kul! Grattis till fint resultat, i både lydnad och rallylydnad. Låter som en jättetrevlig klubb. Det kanske finns en massa små trevliga klubbar i närheten, som inte jag vet något om. Måste kolla! ;-)
Tack! Jaa, vad gör väl lite hönskit, hihi
Ha det gott!

Annelie sa...

Pssst, du har ngt att hämta i min blogg!