torsdag 29 september 2011

Klickerkurs

Igår var Siri och jag på klickerkurs! Det var spännande att prova på något nytt. Jag har använt klickern som förstärkning och belöning tidigare men inte alls mycket. Nu skulle vi få lära oss hur det skulle gå till på riktigt!

Vi var 6 ekipage som höll till inomhus och tränade. Jag märkte att Siri påverkades av att det var många hundar på en liten yta. Hon var tvungen att hålla koll på de andra så de inte kom för nära. Hoppas att hon kan slappna av mer nästa gång!

Vi började med att träna timingen på klicket. Det är inte så lätt att klicka tillräckligt snabbt. Här fick vi klicka innan vi flyttade en makaron till en ny burk. Klick, flytta makaron, klick, flytta makaron osv. Sedan fick vi klicka när Lotta kastade en penna. Först när den slog i golvet, sedan när den vände i luften och slutligen både när den vände i luften och slog i golvet. Den sista övningen gick ut på att vi skulle klicka när Lotta pekade på en speciell prick! Det var inte så lätt men roligt.


Slutligen blev det lite hundövningar. Först fick vi klicka in hunden, alltså klick - godis, klick - godis! Sedan skulle vi träna något som hunden redan kunde, vi valde platsläggandet, och klickade det. Siri gjorde snabbare och snabbare lägganden! Sedan var det dags att träna något nytt! Här valde vi att lyfta höger tass! Vänster tass är inga problem och hon kan lyfta höger tass med men det är mycket svårare.

Nu ska vi träna hemma i två veckor och förhoppningsvis kan hon lyfta höger tass på kommando och utan min hjälp nästa gång!

1 kommentar:

[Anna] sa...

åh vad roligt :))