torsdag 8 september 2011

Hunddagar!

Jag gillar inte hösten! Det är mörkt och regnigt nästan jämt.....Okej, då! Det regnar någon gång ibland men det kan också vara soliga och fina dagar! Jag njuter i allafall av att få ägna mig åt det jag gillar mest - mina hundar!

Igår var vi iväg till Söderköping och tränade, mest rallylydnad men även lite lydnad och agility. Båda hundarna var riktigt laddade och hade periodvis svårt att koncentrera sig. Det var länge sedan vi tränade med andra. Är nöjd med träningen och Smilla fick köra flera platsligg i närheten av rallylydnadsträningen och agilityträningen. Nu borde hon kunna ligga på tävling!

Idag blev det ett par härliga timmar tillsammans med Annelie och hennes hundar Martin och Theo. Vi gick en bit längs med Ågelsjön, pratade, fikade och fotade!






Hallå! Annelie! Ser du mig!? Jag vill ha en godis.......





Hallå, titta så fint jag står! Får jag en godis....


Kolla, matte! En grotta! Här kan jag bo, bara du kommer hit med mat!


Okej då! Jag kommer väl fram då!


Ser du mig nu då? Godissugen.......



....och svamp det växer det överallt!

Vi hade en trevlig promenad som tyvärr slutade med att Siri blev getingstucken. Hundarna gick kopplade och helt plötsligt börjar Siri skutta runt. Orm, tänkte jag först, men såg ingen på marken. Började då känna på henne, men hon var orolig och skuttade runt. Körde med tassen över nosen och ner med huvudet i marken. Upptäckte att det satt något i pälsen, på överläppen. Tänkte först att det var en kardborre som fastnat men det visade sig vara en geting! Lite svullen, men förövrigt pigg och kry och har till och med ätit lite tråkigt torrfoder ikväll!

Soliga, varma höstdagar ute i naturen tillsammans med trevligt sällskap är guld värda! Just de här dagarna har jag inte kunnat klaga på hösten och förhoppningsvis blir det fler sådana!

3 kommentarer:

Annelie sa...

Tack för en underbar prommis, idag regnade det inte, solen värmde oss frusna själar så nu orkar vi lite till!
Kram

Britt Marie o Rudi sa...

Bortsett från getingsticket låter det som en härlig promenad! Jag har också kunnat njuta av den i skogen med Rudi. Jag älskar september!

PS Fotot var publicerat i Kurre idag igen, måste ha varit ett misstag förstås, men kul!

Quila o Ronja sa...

Tack, det kan behövas ;-)
Har tittat igenom din blogg, och kommit fram till att vi båda gillar skogspromenader tillsammans med våra hundar. "Balsam för själen" Du verkar dessutom bo i närheten? Kul!
Vi kanske springer på varandra någonstans i skogen, hihi
Ha en skön helg :-)