lördag 9 januari 2016

Vinter!

Ja, så blev det vinter då. Inte min favoritårstid även om det finns vissa fördelar! Hundarna är inte blöta och smutsiga och drar inte in massa sand! Fästingarna ska tydligen dö om det är tillräckligt kallt! Det är ljusare ute också när det har kommit lite snö!

Men så finns det nackdelar också! Det är så kallt att det är svårt att vara ute. I veckan har det varit flera dagar med mellan 10 och 15 minusgrader. Man vet inte om bilen startar när man inte använder den varje dag och dessutom måste man åka en bit med den för att ladda batteriet! Den behöver dessutom skottas och skrapas. Och så är det ju väglaget! Idag var det tänkt att vi skulle åka till Mantorp på Vintercupen, en träningstävling i rallylydnad, men med tanke på väglaget och att det har varit många olyckor på E4:an valde vi att stanna hemma. Det går väl an att åka en liten bit men en timmes resa i snöväder och halka känns onödigt!

Vi tog istället en långpromenad (idag igen). Först matade vi katterna hos syrran. Idag var Sotis ute och vände på trappen innan han gick in. Inget väder för en katt att vara ute i! Sedan hamnade vi längst med Glottern och tog en sväng på isen i dag med så att hundarna fick busa. Jag tycker att det är lite läskigt med isar men nu är den nog tjock!




Ett par timmars promenad blev det i en dm snö! Känns som ett bra alternativ istället för att sitta i ett kallt ridhus!

Inga kommentarer: