söndag 17 januari 2016

Söndag!

Vad gör man en ledig söndag? Jo, ägnar tiden åt hundarna så klart!

Vi började dagen med en härlig promenad på Koludden och Glotterns is tillsammans med Annelie och hennes hundar! Även om det var en del minusgrader blev det 1,5 timmes promenad för mig och hundarna!


Martin och Soya kollar upp snön!


Alla fyra finns med även om Smilla knappt syns!


Efter lunch hade jag hyrt Lyanhallen en timme. Vi skulle träna lydnad! Det blev en hel del bra träning men också det som inte fungerade så jättebra. Vi petar i positioner och belönar upp rätt beteenden. Snabba skiften och raka sitt ska vi få till, samtidigt som det ska finnas attityd och energi! Det är mycket att tänka på. Soya tycker fortfarande att det är lite jobbigt i hallen, speciellt om det finns någon hund i någon box, men det är så nyttigt för henne. Idag fixade hon det riktigt bra och hoppet som hon absolut inte kunde inomhus förra gången vi tränade gick suveränt bra. Smilla är riktigt på och "glömmer" ofta bort att vänta på kommandon. Jag måste backa i träning och träna mycket stadga men hon är så "villig" och bjuder till på allt. Riktigt nöjd med hennes inkallning med ställande, apporteringarna och vittringen! 

Bara 80 kronor för en timmes inomhusträning knappt 10 minuters gångväg hemifrån känns väldigt bra. Men nu börjar hallen bli uppbokad. Vi har en tid nu på onsdag och så har jag bokat en tid fredag 5 februari. Sedan hoppas vi att våren kommer att närma sig med stormsteg så vi kan träna ute!



Inga kommentarer: