fredag 1 januari 2016

Nyår 2015

Ja, då var ett år till ända! Nyårsafton igen! På förmiddagen mötte jag Annelie lång ute i skogen vid Sörsjön för att låta hundarna springa av sig utan risk för smällandet! Vi blev lite förvånade när det var mycket bilar i skogen men det visade sig vara folk som nyttjade de första isarna för långfärdsskridsko!










Det blev ett par härliga timmar i vintersol och lite blåst. Hundarna sprang och busade medan vi pratade och fikade!

Efter att ha ätit lite lunch tog jag med hundarna till kyrkogården och tände ett ljus innan jag gick vidare till syrran. Där skulle vi tillbringa kvällen.  Men vi började med att åka in på ljuspromenaden!







Vissa saker blir tradition redan första gången man gör dem bestämde vi. Men nu var det andra året som vi stannade till och tog en Irish Coffee!









Som vanligt mycket folk, lite trångt men stämningsfullt. I år hann vi höra hela talet och se fyrverkeriet!

När vi kom hem var det dags för mat! Knytkalas som vanligt där man inte har en aning om vad som kommer att serveras!


Till förrätt var det räkcappuccino och vitt vin! Jättegott!



Sedan blev det lite soffmys innan varmrätten!



Till varmrätt var det filé, potatis, rödvinssås och en härlig sallad! Till det serverades det rött vin!

Efter en suveränt god varmrätt var man rejält mätt. Då blev det Sussies musikquiz! Roligt men jättesvårt att höra intron och känna igen vilken film eller tv-serie det var. Det var väl tur att vi tävlade i lag eftersom jag bara kände igen 3 stycken av 20! Nu vann vi inte men vi hade i alla fall 13 rätt. 


Och så var det en god blandning till efterrätt med lingon och digestivekex bland annat! 

Medan de flesta andra valde att bada tunna vid tolv-slaget var jag inne och tog hand om hundarna. Smilla reagerar inte alls på smällare men Soya tyckte att det var lite jobbigt en halvtimme runt midnatt. Hon blev flåsig och ville vara nära. Hon var inte orolig och stirrig och hade inga problem med godissök eller lite träning. När det lugnade ner sig med smällande och jag satte mig i soffan igen la hon sig nära! 

Vid 00.30 hade det lugnat ner sig med smällandet och strax före 1 tänkte jag att nu går jag hemåt. Jag har ca 10 minuters promenad hem. Vi hade inte hört en smällare på 20 minuter. Vi hann bara knappt 100 meter innan ett helt fyrverkeri avfyrades ett kvarter bort. Soya vände direkt och ville hem till syrran igen. Jag hann tänka "Vad gör jag nu?" innan jag bestämde mig och sa: Nu går vi hem! Drog lite i kopplet och hon vände. Låg svans och bråttom men hon gick ändå hemåt och hann både kissa och bajsa på vägen hem! När vi kom hem till porten åkte svansen upp igen och väl inne kröp hon upp på sin vanliga plats i soffan och somnade. Visst fortfarande lite flåsig men inget orolig. Jag gick och la mig vid halv 3 och båda hundarna har sovit hos mig i natt. 

Idag visar inte Soya några tecken på rädsla. Inte ens när hon hörde skotten från skjutbanan reagerade hon! Det känns riktigt bra!

Gott slut och god fortsättning på det nya året!



Inga kommentarer: