tisdag 26 januari 2016

Nosework tillfälle 3


Nu har vi tränat en hel del hemma och det här med godis enbart på en kartong är inget problem. Smilla letar noga igenom alla kartonger (ca 15 stycken). Det spelar ingen roll om hon hittar "rätt" kartong tidigt, hon fortsätter målmedvetet att nosa igenom kartongerna! Läxan från förra gången är gjord!

Idag var det kurs igen och då skulle vi äntligen få börja med doften, eukalyptus! Nu var det doft i en behållare men den preparerades även med en minimal godisbit! Precis som förra gången var det vittring på godiset, beröm, ät godis och belöna ur handen. Nu belönade vi flera gånger eftersom hundarna var väldigt intresserade av eukalyptusdoften och stannade kvar där. Vi bytte behållare flera gånger. Allt från äggkartong och pizzakartong till litet tält av tyg och plastburkar.

Smilla tyckte att det här var roligt och jobbade målmedvetet. Jag är så nöjd. Nu ska vi fortsätta träna hemma med doft och vänta ut klick och belöning. Nu handlar det om att försöka få hunden att förstå att doften är viktig, inte den lilla godisbiten! 



Inga kommentarer: