tisdag 5 juli 2011

Göra ingenting......

Nu har vi varit lediga två dagar och passat på att göra ingenting!

Nu stämmer det ju inte riktigt men vi har inte haft massa saker inplanerade utan mer bara varit! Och det är så skönt.......


Vädret har varit perfekt hundväder så det har blivit långa promenader, till och med en cykeltur, lydnads- och rallylydnadsträning, bus, kel och lite annan aktivering.

Igår blev det lydnadsträning i skogen. Körde igenom hela programmen. Smilla var lite seg men vi hade promenerat drygt en timme först så det kanske inte var så konstigt. Nåja, hon fixade alla moment, även om apporteringen inte var den allra bästa. Siri var riktigt alert och studsade runt. De flesta moment gick bra, men paradnumret "Rutan" fungerade inte. Hon drog bara ut åt vänster. HMMM!

Idag provade vi på uppletande......


Smilla hade bråttom ut och hittade snabbt föremålet.....


.....och la sig nöjd bredvid! Det är inte så lätt att förstå att matten vill ha föremålet!



Siri drog också ut med fart......



.......och kom tillbaka med samma tempo och ett föremål i munnen!


Vi har också passat på att träna lite hemma på tomten. Det betyder att en hund får vara ensam inne och det är inte en favoritsysselsättning men väldigt nyttig träning! Idag fungerade det bra! Vi tränade bara lite linförighet/fritt följ med extern belöning, alltså en godisskål (med lock) som stod på marken. Träningen gick över förväntan med båda hundarna. Hade nog trott att de skulle dra mer mot skålen men båda två hade istället riktigt bra kontakt med mig! Det här är första gången som vi har extern belöning!

Mycket fotografering har det blivit, både hemma och på promenaderna!








Jag har också hunnit med att klippa gräsmattan, rensa jordgubbslandet, klippa rent runt stubbarna på tomten, dammsuga, läsa, lösa korsord och lite annat som måste göras.

Jag har dessutom tränat mina ben! Läste på nätet om 4 övningar som man skulle göra för att få snyggare ben. Femton repetitioner på varje övning skulle göras. Nu har jag gjort det i flera dagar. Undra om mina ben är lite snyggare nu!? Jag läste aldrig hur länge man måste hålla på för att få något resultat. Undra om 4-5 dagar räcker? Jag kan i alla fall säga att jag har lite träningsvärk.......

2 kommentarer:

Linda, Inez, Drömma sa...

Du har gjort väldigt mkt för att göra ingenting tycker jag!
Mycket hundträning och många fina bilder!

Britt Marie o Rudi sa...

En härlig hunddag, tycker jag! Visst är det önskeväder just nu för aktiviteter av olika slag.