fredag 17 april 2015

Vi tänker olika....

Häromdagen gick jag på en smal stig som mynnade ut på elljusspåret! När jag hade ca 20 meter kvar såg jag en man med hund på spåret! Jag backade och lockade på mina (kopplade) hundar! Tog fram lite godis för att få Smilla att fokusera på mig! Jag jobbar på och ville här undvika en osäker, skällande hund! När jag tittar upp svänger han in på "min" stig!


Hur tänkte han nu? Jag skulle inte vilja möta främmande hundar på en smal stig! Jag hade gått längre fram på spåret och väntat på att stigen skulle bli "fri"om jag var tvungen att gå den vägen! Allt för att undvika hundmöten på smala ställen!

Snälla du, ropade jag. Kan du vänta och släppa förbi mig!? Jag ska gå den här stigen, fick jag till svar och mannen fortsatte sin väg! Något irriterad (som tyvärr delvis gick ut över hundarna) drog jag med mig mina djur ut i skogskanten medan han fortsatte att traska på! 

Jag kanske är alldeles för nojig som inte vill möta främmande hundar! Hans hund var säkert jättesnäll och mina gör ingenting (förutom att skälla) men hur ska man veta det!? Är jag alldeles för överbeskyddande? Ja, vi tänker olika men jag hade valt att låta den främmande hunden komma ut på en bredare stig först!

1 kommentar:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Vi tänker i alla fall lika. Varför ska man tvingas till möten som man inte själv väljer?
Det gäller ju också människor.