fredag 17 april 2015

Kurs!



Imorgon ska jag gå på kurs! En kurs som jag verkligen ser fram emot! Jag hoppas verkligen att kursen i Tellingon TTouch lever upp till mina förväntningar!


Tellington TTouch!


Inspirerad av Linda Tellington-Jones och hennes Tellington TTouch Metod jobbar vi med alla levande varelser. Det är ett vänligt och respektfullt sätt att jobba med djur, som består av berörings- och rörelsetekniker. Med dessa tekniker, där vi utgår ifrån en stark koppling mellan kropshållning och beteende, är det möjligt att släppa spänningar och stimulera en känsla av lugn och välbefinnande.
Det har visat sig att Tteam/Ttouch har en positiv effekt på både hälsa och beteende och att din relation till djuret fördjupar sig. På så sätt har Tellington-Ttouch-metoden kunnat hjälpa många djur och dess ägare över hela världen.
Tellington-metoden är enkelt att lära och är baserad på samarbete och tillit mellan människa och djur. Var och en kan lära det och det spelar ingen roll om ditt djur tävlar eller är ett sällskaps- eller avelsdjur. Tellington-metoden passar in överallt!
På ett djurvänligt och respektfullt sätt jobbar vi med ttoucher, kroppsarbete och ledövningar, så att din hund helt enkelt mår bättre, kroppsligt och mentalt.
Man kan bland annat använda Tellington-metoden för hundar/katter som
  • är nervösa eller hyperaktiva
  • har tappat förtroende för folk
  • ska återhämta sig efter en operation eller sjukdom
  • är rädda, blyga eller misstroende
  • blir äldre och stela
  • har störningar i rörelseapparaten
  • är ljudkänsliga (skott/fyrverkeri)
Tellington-metoden, där TTouch är en mjuk beröringsteknik som bygger på ett vänligt och respektfullt sätt att jobba med djur. Den har visat sig ha en positiv effekt på både hälsa och beteende och där även din relation till djuret fördjupas. Metoden är enkel att lära sig och den baseras på samarbete och tillit mellan människa och djur. Alla kan lära sig och TTouch passar in överallt!
Under en dagskurs lär du dig grunderna i metoden. Vi övar först på varandra och sedan på våra egna hundar som är med på kursen. Du får prova på olika beröringar (ttoucher), kroppsarbete, rörelseövningar m.m. Efter kursen kan du själv använda dessa olika tekniker och känner till filosofin bakom.
Genom att jobba med sitt djur enligt den här metoden får man ett djur som känner sig tryggare, har en bättre känsla för sin egen kropp och förbättrar sin koncentration.
Instruktören: Riekje van Zanten kommer från Nederländerna där hon inom ramen för sin utbildning i veterinär naturmedicin kom i kontakt med Tellington-metoden och hon utbildade sig sedan till Practitioner inom både TTouch och TTeam. Idag bor Riekje i Sverige och håller mycket uppskattade kurser på svenska.

Inga kommentarer: