onsdag 22 oktober 2014

Ruskväder!

Idag var det inget toppenväder! Inte så många plusgrader, rejält blåsigt och regn till och från! Men jag har bestämt mig! Smilla ska fungera att träna med även om det är blött!

När jag kom hem från jobbet hade Soya haft sönder en gammal, fallfärdig rottingpiedestal! Blomman som ramlade i golvet har hon burit runt på! Det var jord i halva sovrummet... Min enda tanke var "Det var tur att jag inte orkade dammsuga igår!" Struntade i blomman och tog med hundarna ut! Det blev kortrundan (ca 30min) runt idrottsparken! Stannande vid "kraftstationen" och tränade med Soya! Har påbörjat lite fritt följ men det blev mycket sitt kvar, inkallning, stå och ligg! Hon är rolig att jobba med men när hon blir trött och inte förstår får hon tokryck! Hon bara far runt en stund innan det går att få kontakt med henne igen! Nu kommer rycken mest när vi tränar stå!

Vid kyrkan blev det ett kort pass med Smilla! Hon var riktigt alert trots lite regn! Körde fritt följ, sättande under gång, inkallningar, apportering och fjärr! Snabba snygga sättanden! Både vid sidan och under gång! Även fjärren fungerade bra! Provar med belöning bakom henne för att få henne att inte röra sig framåt! Det fungerade ganska bra! Väldigt snabba skiften och rätt varenda gång! Problemet var att hon vred kroppen ibland men hon hade inga förflyttningar! Inkallningen fungerade bra de första gångerna, även ställandet gick bra! Som avslutning på passet tänkte jag köra en lång inkallning men då ville hon inte sitta kvar! Fick sätta om henne och då gick det bra! Nöjd ändå för det var bara en gång som hon trilskades!

Nu är jag trött och frusen! Blomman är omplanterad och den mesta jorden är uppsopad! Har tvättat ett par maskiner och måste dra runt med dammsugaren innan det är dags att sova! Jobbar bara en dag till den här veckan! Schemaledig fredag, som tur är, men det är massor som behöver fixas då!!!

Inga kommentarer: