lördag 28 september 2013

Syskonträff!

Idag var jag bjuden hem till Segerhult på fika! Linda som har en syster och en halvsyster till Smilla var där och hälsade på!  Det blev en hel del hundbus, gofika, massa prat och en härlig promenad runt ägorna!

Gruppbild; Smilla, Minnie och Tessan!


Helsystrar! Minnie och Smilla! Båda gillar att klättra på stenar!


Pudeln Hejsan var uppe på stenen och vände!


Syskonbild! Likheter finns, även om vi idag upptäckte många olikheter!


Alla fyra på samma bild! 


Det blev närmare tre timmars trevligt umgänge innan vi åkte hem för att äta lunch. Strax efter tre åkte vi ner till Julita skola. Tänkte träna lite lydnad innan vi skulle träffas och träna rallylydnad vid 4-tiden! 

Smilla var riktigt trött men skötte sig utmärkt på träningen. Lite ofokuserad på rutan, då hon gärna försöker sikta in sig på att hämta apportbocken istället, även om den ligger en bra bit bakom oss. Vittringen var väl inte den allra bästa. Hon hade bråttom ut och plockade upp två pinnar (som hon direkt släppte) innan hon tog upp rätt! Lika brådis andra gången där hon kör som en ångvält och pinnarna bara flyger. Hon kommer tillbaka med rätt pinne, Avslutningsvis körde vi med lite utlagda godisbitar och då lugnar hon sig och fokuserar bättre, Ja, det är ett tag sedan vi körde vittring.

Riktigt nöjd med fjärren och apporteringen. Vi körde alla tre klassernas apportering och även metallapporten! Full fart både ut och tillbaka men lite, lite rullande med träapporten! Nu måste vi ge oss på treans fjärrdirigering....

Rallylydnadsträningen gick också riktigt bra! Bra fokus och lyhördhet! Jag fick jobba massor i frestelsen men jag visste det när jag gjorde banan, Jag la frestelsen direkt efter hoppet och dessutom var det färsk foder i frestelsen. Riktigt nöjd med dagens träning!

Jag hade också turen att få testa på rallylydnad med Lindas hundar. Varken Minnie eller Tessan har tidigare provat! Tessan hade svårt att fokusera men bitvis var det riktigt bra! Minnie har mycket likheter med Smilla och var riktigt fokuserad på att jobba. Hon har också bra bakdelskontroll och gjorde allt för att vara till lags! Riktigt roligt!

Strax efter sex åkte vi hemåt! Nu sover Smilla gott efter en lång dag med mycket hundar! 

Inga kommentarer: