lördag 21 februari 2015

Vintercupen del 3!

Idag var det dags för sista deltävlingen i vintercupen! Smilla och jag skulle tävla i mästarklassen, 2 rundor på samma bana!


Banan såg helt okej ut men jag insåg att det fanns moment som vi inte tränat på! Snurr inåt på höger sida har vi missat. Det var bara att börja träna och efter några försök fixade hon det. Dessvärre glömde hon i den vevan bort hur man backade vid sidan! Nåja, efter lite träning fick vi till det med!

Smilla var riktigt alert och samarbetsvillig, tills det var dags att starta! Precis innan banmarkeringen hittade hon hästskit! När vi väl kom in på plan var hon väldigt fokuserad på bortre långsidan och det var svårt att överhuvudtaget få kontakt med henne! Mängder av nos och några bris, en fel övning (hon vänder inte utåt på skylt 11)  och ett förarfel gjorde att vi fick ihop 72 poäng! Kommentar: Snyggt sändande till kon, träna mer högersida!

Inför den andra starten hade vi gått längs kanten på ridhuset och verkligen talat om att man inte får ta hästskit! Jag hade en betydligt mer samarbetsvillig hund den rundan! En yvig sväng vid skylt nr 3 gjorde att vi fick ett islag! Sedan kunde hon inte backa (fel övning -10)! En bris (-3) på konen där hon sprang för långt och stannade för långt ifrån men sedan gjorde ett snyggt ställande vid konen! Kanske det skulle ha varit fel övning! Slutsumman där blev 83 poäng men då glömde de räkna honnören, där hon satte sig ner! Alltså blev det 73 poäng men det är fortfarande ett godkänt resultat! Kommentar: Snygg bakdelskontroll!

Det känns riktigt bra och jag är sugen på att tävla på riktigt nu! Jag har kollat tävlingskalendern och bokat in fler tävlingar i maj! Eventuellt blir det Flen 22 mars också! Soya ska också få debutera i nybörjarklassen i maj!

Soya, ja! Hon fick vara med och miljö/socialträna i dag! Det behövs massor! Halva hunden är nyfiken och framåt och andra halva är försiktig och tillbakadragen! Jag vill att svansen ska komma upp när vi är på nya ställen! Hon tycker att det är läskigt när hundar skäller men det blir bättre och bättre! Hon är lite flamsig och okoncentrerad i början men snart är hon avslappnad och samarbetsvillig men ofokuserad! Hon bara måste kolla på allt som händer! Hon är ju lite i spökåldern hemma också. Kan hoppa högt om en bildörr slår igen eller något rör sig för fort!

Efter ett besök på IKEA (inköp av ny skohylla och lunch) blev det en sväng på Koludden innan det var dags att sanera hundarna inför morgondagens utställning! Nu har vi sjunkit ihop i soffan, alla tre, och det blir nog inte så mycket mer gjort ikväll!




Inga kommentarer: