onsdag 13 augusti 2014

Valpkurs!

Igår gjorde Soyas sin debut i kursverksamheten då vi började på valpkurs! Vi hoppade på en kurs som har hälften av gångerna kvar! Allt för att börja träna "rätt" så tidigt som möjligt!

De andra hundarna var vana vid miljön och kände till varandra även om det nu hade varit uppehåll några veckor! Dessutom var de något äldre än Soya, mellan 6 och 7 månader, men vad gör det!

Soya och jag gjorde vårt bästa även om det var svårt att koncentrera sig med så många (6 stycken) andra hundar i närheten. Att man sedan blev jättemätt och otroligt trött gjorde inte saken bättre! Vi tränade kontakt, stadga, inkallning och ingångar! Känns kul och jag tror att det kommer att gå jättebra men vi har en del att träna på! Jag har ju inte ens börjat träna sitt ännu, utan mest stå! Koppelpromenaderna har ju gjort att det inte har blivit så mycket inkallning men vi har försökt att jobba med förståelsen av namnet!


Eftersom vi har semester åkte vi direkt till stugan! Soya sov gott i bilen men när vi kom fram tog tröttheten överhand och hon blev mer eller mindre galen! Hon var på Smilla och varenda leksak vi har. En knapp timme tog det innan hon slocknade men sedan har hon sovit gott! Även i dag är hon riktigt trött! Kul med kurs och jag ser fram emot nästa tillfälle!

Nu ska hon väl få vila en stund till innan vi ska prova på det vi tränade igår!




2 kommentarer:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Så nu har allvaret börjat. Lycka till i hundkursvärlden lilla Soya.

Lyckopiller sa...

Åh vad roligt! Vi har också börjat på valpkurs i veckan!