lördag 18 januari 2014

För- och nackdelar!

Visst finns det fördelar med snön! Det blir ljusare! Vi kan gå skogspromenader efter kl 15 och det är positivt! Dessutom ser man om någon har gått i skogen, djur eller människa! Det blir inte heller så smutsigt inne!

Men sedan är det nackdelarna! Det är inte optimalt för mitt knä att pulsa i skogen. Jag ser inte stenar och stockar, vilket gör att det är lätt att halka och ramla. Det är mer ansträngande att gå, men än så länge har inte knäet blivit värre. Bilen måste borstas och det går inte att ta sig fram överallt. Dessutom finns det inga bra träningsmöjligheter på promenaderna! Vissa moment är svåra att träna överhuvudtaget!

Idag gick vi ner till kyrkan för att träna tvåans moment. Tanken är att vi ska tävla på lördag, om det är bra väglag! Parkeringen var inte plogad idag och det är inte optimalt att träna i 3-4 cm snö, även om det går! Vi körde igenom tvåans moment (förutom hoppet och platsligg).

Fria följet gick bra! Bra kontakt, bra position och bra sättanden! Läggandet gick över förväntan! Smilla kan ju tveka när det är snö! Full fart på inkallningen men i ingången hade hon för mycket fart, med tanke på underlaget, och gled iväg! Rutan fungerade jättebra! Vi körde flera gånger (men inte direkt efter varandra)! Första två skicken var från långt håll med boll utlagd, tredje på ca 12 meter utan boll och med ett snyggt ställande i rutan! Sista gången på ca 10 meter med boll! Apporteringen är inte så lätt när apporten försvinner i snön men Smilla fixade det bra. Var rädd för att det skulle bli bus, men hon var fokuserad, tog apporten bra och kom in, satte sig snyggt och lämnade av utan tugg! Fjärren var skaplig! Lite långsam i några skiften men gör allt direkt på första kommandot! Vi avslutade med lite bus och en kort skogspromenad!


Smilla gillar nog snön, men jag längtar till våren!


Inga kommentarer: