onsdag 25 december 2013

Dopparedan!

Så blev det då äntligen julafton! Efter mycket väntan och en hel del pyssel och stök var det dags för en grå och blåsig julafton!

Vi startade dagen med en dryg timme i skogen innan det var dags att ge sig iväg till syrran redan vid 12! Vi träffades tidigt eftersom Julia och Johannes skulle vidare fram på eftermiddagen!



Gröt och skinksmörgås bjöds det på innan det var dags för dagens första spel! "Vem är jag" - ett frågespel om olika personer! Riktigt kul faktiskt! Vi spelade i lag och Micke och jag vann knappt över Julia, Johannes och Teodor!


Snyggaste granen!


Snyggaste katten! Mammas katt Sotis trivs jättebra hos Eva och Micke! Blixten, den andra katten, hade försvunnit på måndags kvällen! Han går inte långt men nu hade han inte setts till på alldeles för lång tid! Vi letade och ropade både inne och ute men ingen katt kom fram. Helt plötsligt hittades han i en garderob i hallen. Där låg han, instängd, och sov i godan ro! Lite törstig och hungrig var han dock!


Snyggaste brorsonen, dessvärre är det hål i strumporna vilket var tvunget att påpekas!

Julklapparna delades ut innan Kalle Anka! Medan vi delade ut julklappar funderade vi på vad det var som lät utanför. Det visade sig vara grannen som klippte gräsmattan! Kändes väl lite udda, just den tiden!

Många klappar var det och alla blev nöjda!


Ja, jag fick ett!


Ännu ett paket till mig!


Det är mycket att dela ut!


De som fick det största paketet!


Undra vad det är i?


Är det något till mig nu? Smilla kollade varenda paket!


Nöjda och glada!

När Julia och Johannes hade åkt och Smilla och jag hade tagit en liten promenad var det dags för mer spel! En specialutgåva av Geni spelades och den här gången blev det jag som vann!!!!

Sedan var det dags för mat!


Som vanligt var det gott om mat! Lax, färsk rödkålssallad, jansson och revbensspjäll är mina favoriter!


Jo då, mätt blev man i år också!

 

Smilla fick massor med julklappar! Det var inte riktigt meningen, men en del var köpt till Selma och nu fick Smilla de också! Favoriten var en Lick treat chicken som vi fick av Julia! Vi har funderat på att köpa en men det har aldrig blivit av. Nu fick vi möjlighet att prova! Det var svårt att bara slicka när det var så himlans gott. Helst hade hon stoppat in hela i munnen och tuggat!


Jag är också nöjd med mina julklappar! Ett jätteskönt nattlinne, 8 snygga vinglas, hjulsidor till bilen, en ny klocka, schampo, ljusstakar och lite annat!

Kvällen avslutades i soffan framför teven! Konstigt nog så blir man trött fast man inte  gör så mycket! Vid 22-tiden traskade vi hemåt, nöjda och glada efter en trevlig julafton!

1 kommentar:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Det låter som om du och Smilla haft en mysig julafton.