lördag 26 september 2015

Ledig lördag...

Ja, idag var det en ledig lördag men det fanns massor som skulle göras och jag ogillar verkligen att ha tider att passa när jag är ledig. Jag var tvungen att hämta gräsklipparen i Katrineholm och köra den till stugan och sedan skulle jag vara i Söderköping vid 16-tiden för att förbereda morgondagens rallylydnadstävling!

Vaknade kvart i sju och trodde att väckarklockan ringde. så var det inte utan det var en hundmage som rumlade rejält (Smillas)! Blev lite orolig och fick brådis ut. Tänkte nog att det skulle bli en rejäl lös mage men det visade sig att avföringen var normal. Efter en stund var det dags för mat. Hungrig var hon men åt betydligt långsammare än vanligt! Efter det var hon låg och gick och la sig. Efter någon timme var det dags att åka till landet och jag tog fram Frolic-påsen för att fixa till lite hundgodis. Då var Smilla först på plats. Lika glad som vanligt!


Hämtade ut en otroligt fin gräsklippare i Katrineholm. När han frågade om jag kände igen den var jag tvungen att svara: Nej! Jag kände faktiskt inte igen den för den såg helt ny ut! Tusen kronor fick jag betala för reparation och service!


Även om jag hade en del saker att göra idag skulle jag inte stressa. Det hade jag bestämt. När jag kom till landet fikade jag och löste melodikrysset. Sedan blev det en långpromenad i det fina vädret. Vi brukar ytterst sällan möta hundar i skogen men idag mötte vi Lena och Albin och Anni och Smilla till Soya stora glädje. Det blev en liten pratstund och lite hundbus innan vi fortsatte vår runda. En hel del kantareller hittade vi och lite trattisar.

Klippte en bit av gräsmattan innan vi var tvungna att åka hemåt! Stannade till på Katrineholms Brukshundklubb och anmälde båda hundarna till tisdagens träningstävling innan vi tog lunch!


Väl hemma hann jag stryka och fixa kakorna till morgondagen innan det var dags att åka till Söderköping för att fixa inför morgondagens tävling. Soya fick vara med på plan medan Smilla fick sitta i bilen och vila. Till Soyas stora lycka hade Ann sina hundar med. Mycket bus blev det med Holger, Uno och Mille. Vi avslutade med ett kort träningspass (lydnadsklass 1) som faktiskt gick riktigt bra. Soya testade också prispallen inför morgondagen!


Naturligtvis valde hon att stå högst upp för det är där hon tänker stå imorgon......

Nu ska vi snart hoppa i säng och ladda inför morgondagens rallytävling. Vi hoppas på bra väder och två godkända rundor, en i nybörjarklassen och en i mästarklassen!






Inga kommentarer: