söndag 27 september 2015

Det gick!

Idag var det dags för rallylydnadstävling på Söderköpings Brukshundsklubb! Båda hundarna var anmälda; Soya till nybörjarklass och Smilla till mästarklass. Jag skulle dessutom skriva i fortsättningsklassen! En heldag på klubben alltså! Ihop med den officiella tävlingen var det också klubbmästerskap!

Vi var på klubben redan vid 7.30-tiden för att förbereda! Dimmigt och fuktigt var det! Gräset var riktigt blött, i alla fall där nybörjarklassen och fortsättningsklassen skulle köra! Nybörjarklassen började och Soya hade startnummer 1! Banan var väl egentligen inte en sådan som passar Soya men med tanke på det blöta underlaget var det nog bra!


När vi håller på att köra igång är det en hund som kastar sig ut i sitt koppel och fräser åt oss. Soya, som är försiktig, blir väldigt låg av sådant och var inte alls med när vi skulle köra. Att det dessutom var plaskigt blött gjorde inte saken bättre. Lite ofokuserad, lite sen i sättandet, fick kämpa med läggande men hon var ändå rätt följsam. Rundan slutade med 89 poäng och en 5:e placering, titeln RLD N och även klubbmästare i nybörjarklassen!


Så var det dags för Smilla i mästarklassen. Något mindre gräs där solen dessutom legat på gjorde att den planen var torrare. Banan var inte speciellt svår men vår stötesten är ju bakdelskontrollen i högerhandlingen. Här var det både enkel slalom, dubbel slalom och höger spiral i högerhandling!


Även Smilla fick ihop 89 poäng, en 6:e plats och klubbmästartiteln i mästarklassen!


Båda hundarna fick kommentarerna att det var bra jobbat!


Så nöjd med Soyas resultat och hennes titel och riktigt nöjd med känslan efter Smillas lopp! Trodde väl aldrig att vi skulle lyckas ta två klubbmästartitlar och RLD N!!!


Här är klubbens alla klubbmästare!

Efter tävlingen hade jag tänkt åka till gymmet men det fanns ingen ork. Tog med hundarna och gick en sväng runt Gransjön istället!





Riktigt trött när jag kom hem men blev "medlurad" ut för att äta och fira våra framgångar! Tack Thina och Annelie för sällskapet! Nu ska vi snart lägga oss och jag tror vi kommer att sova gott!






1 kommentar:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Åh, vad du kan vara stolt med så fina resultat på båda hundarna.