lördag 5 oktober 2013

Tävling!

Blev väldigt förvånad i morse när jag upptäckte att det hade regnat i natt! Det våta är ju inte riktigt Smillas favorit och tanken var att vi skulle tävla lydnad i Katrineholm idag! Smilla har ju sitt LP men jag behöver tävlingsträningen. Jag har ju inga tävlingsnerver......

Som vanligt när det är fuktigt ute vill Smilla inte gärna gå ut. Vi försökte träna lite på morgonpromenaden! Smilla gjorde allt för att undvika gräset. Hon ville varken sitta eller ligga ordentligt. När hon gjorde det var det slowmotion-tempo och halvdana positioner. Inkallningen avslutades i trav.... Kändes som en bra förutsättning för tävling!

Vi skulle ändå åka till landet och på vägen såg det ut som om det klarnade upp så vi valde att stanna till i Katrineholm! Hade gott om tid på oss, så vi gick en sväng i skogen och körde igång på nedre plan. Hon var riktigt alert! Tävlingen skulle vara på den översta planen och den är hård och relativt torr!

Tävlingen var förlottad och vi hade startnummer 4 av 5! Domare var Leif Olsen.

När vi gick ut till platsliggningen var Smilla riktigt alert. Däremot ville hon inte sätta sig ner förrän jag sa sitt och sedan la hon sig inte på första kommandot. När det hade gått en stund satte sig en hund upp och efter drygt 2 minuter började den traska runt. Momentet bröts och vi fick lägga om. Maria, tävlingsledaren,  peppade mig och sa att nu hade jag chansen att få ner henne på första kommandot men tyvärr lyckades jag inte.

Platsliggande 8,5 - dk ligg. Hur bra det än går på träning så blir det dk på tävling. Det måste vara tonläget när jag säger plats.....

Fritt följ 5,5 - släpper, släpar, sitter ej x1. Kändes bra i början men sedan blev hon sen i svängarna. Vi fick gå över en sågspånscirkel och då tappade hon fokus. Hon ville inte sitta och var allmänt ofokuserad. Det blev bättre på slutet men på språnget kom det lite bus!

Läggande 9 - dk sitt. Det kändes som om hon var med bra och läggande kändes okej. Däremot satte hon sig inte upp på första kommandot!

Inkallande 7,5 - hoppar på föraren, dk sitt. Bra fart men ett dåligt avslut. Hon studsar runt och vill inte sätta sig... Det kan vi mycket bättre, även om jag är nöjd med farten!

Rutan 0 - bryter. Jag gör som vanligt och tycker att Smilla är fokuserad på rutan men hon går ut mot höger och lunkar iväg till skogskanten och vet inte riktigt vad hon ska göra där. Kändes som att jag aldrig skulle kunna få henne att gå mot rutan så jag kallade in henne istället och bröt momentet. Hon har gått så bra på rutan under veckans träning!

Apportering 7 - tugg. Ja, hon tuggade rejält idag. Tror ibland att vi halkar tillbaka i träningen när jag ställer andra krav. Jag är inte orolig. Hon hade bra fart ut och in, men rullade apporten hela vägen tillbaka och satte sig lite bakom mig. Hon höll ordentlig tills jag sa loss.

Fritt hopp över hinder 9 - sent sättande. Jag var på väg att ta till ett extra sitt när hon slog ner rumpan. Ändå är jag nöjd eftersom hon sista tiden har tjuvat på tillbakahoppet. Nu satt hon lugnt!

Fjärrdirigering 8,5 - dk läggande, flyttar lite bak. Jag fick ta till ett extra ligg innan jag gick ifrån, sedan var hon fokuserad på mig och andra sättande var kanonbra. Då hoppade hon verkligen upp. Däremot vrider hon lite på rumpan, även om hon inte flyttar sig.

Helhetsintryck 9!

Slutsumman blev 132, 5 poäng och en tredje plats! Ja, det finns mycket att träna på! Passade på att anmäla till två nya tävlingar också, sedan får det bli lite lugnt!


Efter tävlingen åkte vi till Julita och gick en sväng i skogen! Smilla fick springa på en stubbåker. Sedan åkte vi till stugan och tog fram den nya rosa fina hundbädden. Det verkar som den kan bli en favorit!





Inga kommentarer: