lördag 31 oktober 2015

Påverkad!

Förra veckan när vi var på Bruksan sköt de på plan! Soya, som är påverkad av ljud och stökiga miljöer, reagerade på skotten. Inte de första två men sedan. Hon hade svårt att fokusera och när de slutat skjuta tog det några minuter innan hon kunde koncentrera sig igen!

Igår var vi på Bruksan och tränade igen. Det började skymma och det var många hundar på plan och väldigt mycket skällande! Då blev Soya orolig och ville inte riktigt vara med och träna. Hon höll mycket koll runt omkring och hade inte alls fokus på mig! Visst gjorde hon det hon skulle men inte alls så som hon kan!

Vi måste träna mycket med ljud, så i morse valde vi att gå bort till skjutbanan. Den ligger på andra sidan skogen, ett par kilometer bort, och vi hör skotten här hemma. Idag sköt de mycket och med skarpa ljud. Soya tyckte att det var jobbigt. Hon satt vid min sida och hon tog godis men det gick inte att träna och hon ville inte kampa. Svansen var uppåt men hon blev lite klättring på mig en period. Efter en liten stund valde vi att gå därifrån och fortsätta vår skogsrunda. En glad och pigg hund följde mig då!

Ja, hon blir påverkad men hon är inte rädd och vill fly. Det blir att fortsätta träningen så att hon blir van vid skott och andra höga, oväntade ljud!

Inga kommentarer: