lördag 19 juli 2014

Lugnt!

Idag har vi haft en lugn dag! Mest bara varit utan några krav alls! Jag vaknade tidigt, halv 7 redan, släppte ut hundarna en sväng och gick sedan och la mig och läste! Vid 8-tiden blev det mat, bus och en kort promenad (ca 100 meter) och ännu mer bus på tomten! När Soya hade somnat tog Smilla och jag en längre promenad med lite träning! Varmt var det redan då!

Sedan har dagen fortsatt så! Vi har vilat och grejat om vartannat men i ett makligt tempo! Idag känns det som om tröttheten har kommit ifatt mig! Det har blivit en del korsordslösning och bokläsning! En liten sväng till skogen blev det på eftermiddagen! Soya blir buren till skogen, men sedan får hon lulla runt en stund, lite lös men också lite med koppel för träningens skull!

Hundarna närmar sig varandra med försiktighet! Båda är jättesugna men lite försiktiga! Smilla försöker dra igång lite bus, men hon kommer med full fart och skäller, vilket gör Soya lite rädd! Soya närmar sig Smilla på andra sätt, stoppar ner huvudet i vattenskålen när Smilla dricker (vilket gick jättebra), försöker äta ur samma skål som Smilla (vilket hon inte får för mig), försöker lägga sig bredvid henne.... En gång har Smilla fräst ifrån och det var när Soya kröp ner mellan hennes framben när hon sov!

Soya har hjälpt till att greja i jordgubbslandet (vilket resulterade i platta jordgubbar), sätta ut de nya solcellslamporna (på andra platser än jag hade satt dem) och dessutom har hon tränat lydnad med Smilla och mig (hon gick framför mina ben mest hela tiden)! Däremot la jag platsligg med Smilla i tre minuter och gömde mig bakom en buske. När jag kom tillbaka låg Soya precis bredvid Smilla! Platsligg med två!!! Jag har klippt klor och borstat lite på Soya! Tillsammans har de vid flera tillfällen burit ut alla leksaker och lagt dem på gräsmattan! Soya tränar också på metallapportering! Hon bär gärna iväg med matskålarna när de är tomma, både sin egen och Smillas! Båda hundarna verkar njuta av livet och trivs verkligen på landet!

Hundarna får mig att le! Jag blir så glad och lycklig när jag ser dem och jag är så nöjd med mina raringar!






 

Hittade en bild på Siri i en kamera som jag inte använt på länge! Min sötaste Siri! Ska bli spännande att se vilka färger Soya kommer att få!










1 kommentar:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Soya är verkligen ljuvlig. Tryggt att få komma till ett hem med en storasyster.