lördag 5 juli 2014

Helg igen!!!

Nu börjar det närma sig semester men än är det några dagar kvar att jobba! Igår slutade jag tidigt och stack iväg till stugan för att njuta ordentligt! Varmt och skönt var det och det var så att semesterkänslan infann sig! Grillade och njöt av ledigheten!

Idag gick vi upp tidigt! Vi skulle till Gnesta och tävla rallylydnad! Gnesta-Trosa var en riktigt fin liten klubb och själva tävlingen var bra planerad! Prisutdelningen däremot var inte så genomtänkt och det blev lång väntan!

Vi hade startnummer 12 och det var en relativt lätt bana! (129, 215, 301, 313, 127, 208, 217, 307, 108, 124, 311, 104, 309, 130, 202, 203, 314)


Det största problemet var nog skylt 309, backa på höger sida! Och så värmen! Det var otroligt varmt, nästan kvavt även fast det blåste!

Vi började bra! Ända till skylt nr 12 kändes det jättebra och vi var fokuserade! Smilla var alert och följsam! På skylt 12 (sväng vänster) började hon nosa! Det var flera hundar som hade nosat där! Eftersom vi inte har tillräcklig erfarenhet av högerhandlingen lyckades jag inte fånga upp henne ordentligt! Skylt 309, backa vid sidan, var hon helt ofokuserad och fattade inte vad vi gjorde även om hon hade klarat den skapligt innan. 10 minuspoäng där! Lite sen i resten av banan även om hon gjorde det hon skulle! Det visade sig att det räckte till 83 poäng, ett kvalificerande resultat och en tionde plats! Kommentaren blev: Jättefin runda, synd att ni tappade på slutet! 

Vi är så nöjda med vår runda! 

Smilla (och jag) hade turen att träffa på supertrevliga Hiper och matte Sofia som vi tillbringade dagen tillsammans med! Det blev mycket prat och skratt! Hiper är en lite försiktig hund, men Smilla gillar henne och uppförde sig väldigt bra!


På vägen hem åkte vi förbi Nyköping och självklart blev det lite valpmys! Tyvärr blev det inte mycket bilder för valparna var väldigt rörliga och busiga idag!


Soya på upptäcksfärd!


Tittut!!! Här är jag!


Snyggingen själv!


Soya!


Domingo har hittat en sko! Med en fot i....


Soya!


Domingo letar jordgubbar!


Soya!


Domingo!


Domingo hjälper till med städningen!




Det var betydligt lättare att fota Inga-Britts rosor! Det blev i alla fall ett par timmars valpmys!!


Soya och Pavarotti!


Soya!


 Soya och Pavarotti!


Domingo!


På vägen hem svängde vi av vid Stavsjö och stannade vid Getå-ravinen för att gå en sväng! Smilla hade ju suttit i bilen en stund och behövde rastas! Var lite orolig för att det skulle vara massa mygg men vi klarade oss bra!




Ett litet tassbad blev det!




Trötta och hungriga kom vi hem vid 18.30-tiden! Då hade vi varit på väg i 11 timmar!!! 


Kände mig väldigt rik en stund men tyvärr gick känslan snabbt över!


Fick hålla tillgodo med lite choklad istället! Och (tyvärr) var den här nyheten väldigt god!

Imorgon väntar en "mini-semester" på Ullared tillsammans med Eva och Julia! Som tur är slipper jag köra! Finns en risk att jag kommer att blunda lite på vägen dit!!!!





2 kommentarer:

Annelie sa...

Vilken härlig dag! GRATTIS :)

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Ja ni hann med mycket idag. Grattis till fint resultat.