måndag 5 maj 2014

Svårt!

Idag var kursen inställd och istället blev det en halvtimme i skogen och 40 minuters träning vid kyrkan! Smilla var riktigt träningssugen! Vi körde fritt följ, läggande och sättande under gång, inkallning, rutan, fjärren, inkallning med ställande och apportering (både trä och metall)!

Jag är så nöjd med vår träning idag! Visst hade hon lite bråttom på fria följet en kort bit och fjärren var inte perfekt men inställningen var härlig och även om vi tragglade vissa svåra saker var Smilla riktigt på hugget hela tiden! Jag är så nöjd med rutan, ett långt skick, bra ställande och sedan ett snyggt läggande!!! Inkallning med ställande, som jag tycker är jättetråkigt, fungerade också jättebra! Fjärren var periodvis bra! Vi körde SITT - LIGG på ganska långt håll och hon fixar det, tills hon tror att jag ska säga STÅ! Då ställer hon sig upp först, tills hon kommer på att hon gjort fel, då sätter hon sig och då förflyttar hon sig något framåt! Vi tränar bara STÅ på nära håll än så länge! Apporteringen var också bra, likaså sättande och läggande under gång! Testade lite stegförflyttningar och vändningar på stället också! Vi körde med mycket belöning, både boll och godis!

Vi varvade lydnadsträningen med lite rallylydnad (högerhandling). Det är så SVÅRT! Det går skapligt när vi bara går! Framförbytena börjar fungera, speciellt från höger till vänster! Men när vi börjar göra moment blir hon så sned! Vi tränade ganska mycket på att backa vid sidan! Längst med ett staket går det skapligt men för övrigt..... Även om hon står rakt backar hon rakt ut från mig! Ja, det sitter väl i muskelminnet så det är väl bara att träna på! Men hur svårt kan det vara!?

1 kommentar:

Anonym sa...

Att gå på höger funkar rätt bra för oss oxå, men det där med att sitta eller göra andra moment är ju skitsvårt!