onsdag 24 juli 2013

Hundkväll!

Idag blev det ännu en kväll på Vingåkers Hundklubb! Eftersom det var så varmt stannade vi till vid Aspen och blötte oss lite innan vi åkte. Vi tog en sväng runt Säfstaholms slott och tittade på en utställning av fotografier som fanns utanför innan träningen började!







Området är så jättefint och lite kulturell måste man vara ibland. Det går ju inte att bara träna hund!

Idag var det apportering och stadgeträning. Jag valde att köra med Smilla. Siri fick en stunds träning innan Hund-kvällen började!


Det här var något helt nytt för oss. Stadga har vi tränat en del och apportering också, men inte apportering och stadga med dummies! Väldigt spännande och kul! Tyvärr var det  väldigt många hundar och alla var inte jättetrevliga....

Ja, att gå runt i koppel med dummies flygande eller att gå mot en liggande dummie och vända när man kom halvvägs var inga problem. Inte heller att kasta, vända sig om, gå ifrån, kalla in och sedan gå själv och hämta dummien. Problemet kom när man skulle hämta dummien. Det hann vi bara göra en gång. Men våran var inte död! Smilla var tvungen att döda den kvackande dummien! Jag är lite förvånad över att hon tog den överhuvudtaget. Instruktörerna var förvånade över att hon inte tog den, hon som är så lydig! Nåja, med mycket skakningar, kastanden, släppanden och ännu mer skakningar kom dummien nästa ända fram till mig! 

Vi tog lite håll-fast-träning och avslutade sedan med en kort agility/rallylydnadsbana med dummien i  munnen. Två hinder, slalom mellan fyra koner, tunnel, slalom mellan fyra koner och avslutningsvis två hinder! Och min underbara Smilla hade en dummie i munnen, både i starten och i målet!

Avslutade med att träna sitt i grupp och platsligg med två helt främmande hundar! Så nöjd med Smilla som satt och låg bra efter en dryg timmes ny och annorlunda träning!

På vägen hem stannade vi till vid Fagermo-korset och gick en sväng i skogen! Som vanligt blev det en härlig hund-dag!



1 kommentar:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Det var en utförlig beskrivning av kvällens aktiviteter minsann.
Visst var det roligt och vilken fantastisk miljö det är att träna i.