måndag 17 september 2012

Kurs!

Idag var det kursdags igen! Träningen har gått lite upp och ner! Ibland känns det som Smilla kan och ibland fattar hon ingenting! Igår förmiddag när vi tränade var hon så seg. Hon gick ut och hämtade apportbocken. Jag blev lite rädd för att jag har tränat fel och ställt förstora krav innan hon har kunnat momenten ordentligt, men hon gjorde det hon skulle men i slowmotion. Vi tränade på en riktigt våt gräsmatta och jag vet att hon inte gillar det underlaget!

Igår kväll körde vi ett pass till på ett annat ställe. En torr gräsmatta! Då hade jag en helt annan hund som var pigg, alert och samarbetsvillig!

Idag var vi på kurs och helt plötsligt känns det som polletten har trillat ner! Oj, vad hon bjuder till! Fick lite tips av Ingela hur jag skulle göra i vänster om marsch. Hon är så snabb på att sätta ner rumpan, men nu fick vi in en riktigt bra snits på vändningarna! Inkallning och läggande funkar bra! Rutan var hon heltaggat på! Där har hon varit tveksam förut. Hon såg att jag ställde ut en godisskål men att hon hade sådan fokus på den efter en timmes träning, det trodde jag inte! Apporteringen gick jättebra. Bra fart ut och in, snygga avlämningar, fokus på mig innan skickandet! Det enda problemet är att hon landar med tassarna på apporten och slår till den innan hon griper den! Ja, vi ska träna mer gripanden! Till och med fjärren fungerade! Snabba läggande på flera meters håll och snygga sättanden 1,5 meter ifrån!



Jag är så nöjd med kvällens träning!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ni är då duktiga!!!! Vad nu har gått framåt. Kram Ingela

Lyckopiller sa...

Såå duktiga. Imponerad!

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Oj, vad ni tränar. Smilla är verkligen duktig.