lördag 3 januari 2015

Träning!

Idag blev det äntligen rejält med träning! Först ett pass på gymmet med styrketräning för mig! Sedan tog vi en promenad innan det var dags för lydnad/rallylydnadsträning med hundarna!


Solen sken från en klarblå himmel och det var 5 grader varmt! Riktigt skönt även om det var blåsigt!

Soya fick ett kort pass! Vi försöker varva lek, fokus, följsamhet och stadgeträningen! Det är kul att hon nu börjar tycka om att kampa med bollen! Hon fokuserade rätt bra på mig i dag och var positivt till träningen! Inte en enda gång sökte hon efter Smilla! Tyvärr var sporren sämre idag! Igår reagerade hon inte något när jag tryckte på den men idag har hon ömmat igen! 

Smilla fick en rejäl genomkörare av lydnadsklass 3 varvat med lite rallylydnad! Vissa saker fungerar riktigt bra; exempelvis apportering, vittringsanalysen och sändandet till rutan! Andra saker går mindre bra! Hon hade aldrig hört ordet stanna på inkallningen! Hon gjorde några jättebra skiften på fjärren innan hon fick totalt hjärnsläpp och kunde inte ett ord! Det går absolut inte att behålla någon position när jag närmar mig! Bakombyte är totalt omöjligt att förstå! Vittringsapporten räknas som tuggpinne medan man förflyttar sig! 

I stort är jag ändå nöjd med träningen och jag märker av att Smilla blir trött! Det är länge sedan vi körde ett så långt pass. Vi fortsätter att nöta på detaljerna!

Nu ska jag baka till fika-främmandet som kommer imorgon!


Inga kommentarer: