söndag 7 augusti 2011

Schappe-specialen! Lördag/söndag!

Ny säng att sova i, lyhört och en hel del ljud som hundarna måste ifrågasätta gör att det inte blev någon ordentligt sömn. Man vänder och vrider på sig, sover en stund, vaknar igen, mer ljud.....Efter några timmars sömn var det lördag och dags för utställning! Vädret var betydligt bättre! Uppehåll i stort sett hela dagen, växlande molnighet och ibland rätt blåsigt!

Utställning är inte riktigt min grej, men när man ändå var här så kunde man lika gärna vara med. Allt som allt var det 130 hundar anmälda!

Smilla går i juniorklass och där var det 19 hundar anmälda. 3 av Smillas systrar var med. Domaren, en holländare vid namn Rony Doedijns, var väldigt trevlig och noggrann. 11 hundar fick excellent men inte Smilla. Hon fick Very good! Hon stod bra men när vi skulle springa fick hon syn på något trevligt utanför ringen och ville inte vara med längre. Hon drog och stretade, hostade och harklade sig och blev riktig låg.

Bitch of correct size, just a little bit low in ????, light bone correct in head profile, suff. length of muzzle, typ. in topline, suff. lenght of legs, typ. in coat structure, movement could be bit more fluende (?)


Syrrorna Nelia och Minnie fick excellent och placerades som 3 och 4 i juniorklassen!

I öppen klassen var det 22 tikar. 12 stycken fick excellent, däribland Siri! Hurra vad hon är bra! Själv tyckte jag att hon inte ville stå snyggt utan bara trampade runt. Däremot vet jag att hon rör sig bra!


Bitch of correct size, typ. in bone substance, could just be a little shorter in muzzel, nice eye pigment correct, in prop. length hight, normal front, typ. coat quality, typ. tail action in ????, well presented

Trodde väl aldrig att hon skulle få excellent men det verkar ju vara Siris helg!!!!


Det tar på krafterna att visa upp sig! Tur att jag har hundar som kan koppla av!

Utställningen tog hela dagen och efter en kort kvällsrunda blev det lite umgänge med nya och gamla vänner! Lite vin och mycket prat och skratt. Som vanligt skålar Bryngans kennel i champagne för att fira framgångarna! Lördag kvällen tillbringades på klubbens traditionella middag! God mat och dryck, trevligt sällskap, tal av domarna och utdelning till 2010 års bästa schapendoes. Fler rosetter gick till Bryngans hundar!

Ännu mer vin och ännu bättre stämning! Karaoke för dem som ville! Utställningsdomarna showade på ordentligt!!!

I natt blev det inte heller så många timmars sömn men vi har sovit bra! Upp tidigt till ett regnigt Vårgårda! Frukost med Smillas kennel, kennel Humbledoes och sedan klubbmästerskap i agility.

Siri tycker att det är jättekul med agility men balanshindren är inte hennes favorit och här måste man tävla både agilityklass och hoppklass! Däcket var första hindret och jag insåg direkt att det hade vi inte hoppat på ett år...... Fokuserad väldigt mycket på däcket och stod nära, vilket gjorde att jag inte hann styra Siri. Hon tog däcket jättebra och hindret efter också, sedan drog hon upp på A-hindret! Diskad!!!! Fixade resten av banan riktigt bra. Tog gungan på ett bra sätt men vågade inte gå upp på balansen efteråt! Riktigt nöjd med det loppet!

Hoppklassen var svår i början, däck och sedan ingång i bortre öppningen på en böjd tunnel! Självklart gick hon in i fel öppning och var diskad!!! Fortfarande samma fart och energi i resten av banan och ibland blev det kanonbra och ibland blev det lite fel men hon var så otroligt lycklig när hon var färdig!!!! Så nöjd med Siri!

Har haft en härlig men intensiv helg, träffat gamla vänner och lärt känna några nya! Vi är riktigt trötta alla tre och det blir en tidig kväll!


Borta bra men hemma bäst!

Inga kommentarer: