torsdag 18 augusti 2011

Inofficiell lydnad!

Idag bestämde vi oss för att åka till Söderköping och tävla lydnadsettan med Smilla!


Det tog emot att åka, egentligen är det här tredje och sista tillfället men vi har inte kunnat de andra gångerna. Dessutom är jag riktigt trött, men vi tog oss iväg iallafall!

Det blev ingen höjdartävling trots att vädret var toppen och det bara var 5 startande. Smilla var berörd av agilitytävlingens speaker och alla skällande hundar. Hon kändes riktigt okoncentrerad!

Vi fick startnummer 5 och hon la sig fint på platsläggandet men efter en stund kliade det på magen. Hon halvsatt och kliade sig men la sig sedan igen. Efter den stund var det dags igen. Sedan fick hund nummer 4 för sig att det räckte. Den hade stått upp ett tag och for nu iväg till matte. Det nappade Smilla på, skällde ett skall och kom rusande till mig. Tyvärr trodde hund nummer 3 att det var en lekinvit för han följde också med Smilla. Självklart betyg 0.

Tandvisningen gick bättre - 10. Domaren var fascinerad av att hon var så stabil. Hon hade träffat på flera nerviga schappar!

Så var det dags för linförighet - betyg 7,5. Sitter fint, bra start, släpper, släpper i språngmarschen, fin kontakt, ss vid höger halt lägger sig, dk vänster halt, nosar, drar i koppel, fin helomvändning, jättefin kontakt, långt fram, ss vid slut. Smilla var väldig okoncentrerad halva sträckan men efter helomvändningen kändes det som hon gick kanonbra. Tydligen var hon lite långt fram.

Läggandet - 7,5. Sitter bra, bra start, något långt fram vid framföringen, superfint läggande, dk vid sättandet. Hon gör ett bra läggande men inte toppenbra, men sedan sätter hon sig inte på kommandot.....

Inkallning - 10. Sitter snett i starten, luktar, bra start och tempo, jättefin ingång, förare gungar med ben. Riktigt nöjd med inkallningen! Bra fart och snygg ingång! Att jag gungar med benen!? Måste bero på vinddraget.....

Ställande - 8. Sitter bra, något långt fram vid framföringen, dk vid ställandet, fint avslut. Här valde jag själv att ha ett dk med handen, tyvärr slänger jag till med huvudet också "för att kolla att hon står". Måste sluta med det! Riktigt nöjd med ställandet!

Apportering - 5. Luktar, tar i knöl, tuggar, tappar. Inget vidare apporteringsarbete!

Hopp över hinder - 8. Sitter snett i starten, fint hopp, flera dk. Hoppade jättebra men får syn på något och glömmer bort att man ska sitta fint bredvid sin matte efter hoppet!

Helhetsintryck - 9,5. Fint samarbete. Jobba med positionen i framföringarna. Jättefint samspel och kontakt. De orden är jag riktigt nöjd över. Det kändes som om vi jobbade upp oss och blev bättre och bättre. Slutsumman blev 139,5 poäng och det är väl egentligen inte dåligt med tanke på en nolla på läggandet!

Ja, ja det är bara att bita ihop och komma igen. 27 augusti tävlar vi officiellt i Flen!



3 kommentarer:

Linda, Inez, Drömma sa...

Kul att vi hann växla några ord iaf... å snygg var du i håret :)
Vi håller tummarna för tävlingen i Flen!

Britt Marie o Rudi sa...

Det där blev ju riktigt bra! Den där sista 9,5 kan du vara hur stolt över som helst! Hos oss är det ju alltid just samarbetet som brister nuförtiden. Flen kommer att häpna, när ni kommer dit nästa helg!

Annelie sa...

bara bita ihop och ta det nästa helg! Vi håller tummar och tassar allt vad vi kan!
Kram