lördag 1 april 2017

Rallylydnad!

Drog till Söderköping på eftermiddagen för lite rallyträning. Eller rättare sagt, vi skulle vara provekipage till de (två) som går domarutbildningen. Två mästarklassbanor och två avancerad klass klarades av under eftermiddagen, både med Smilla och Soya.

Smilla var helt överladdad, knappt kontaktbar och for runt överallt på den första (mästarklass) banan. Visst hade hon en del snygga moment, t ex läggandet och backandet men det andra var mer eller mindre bedrövligt. Vi fick väl ihop sisådär en 40 poäng. Men sedan skärpte vi till oss och lyckades med 2 avancerade banor och en mästarklassbana med mellan 85 och 96 poäng! Känner mig så nöjd med hennes avslutning! Hon har en energi och attityd som är helt underbar när det fungerar och vi samarbetar!

Soya hade det betydligt jobbigare. Konstiga hinder med stora infångare som absolut inte går att hoppa över. Backa i frontposition, backa på höger sida och konskick. Nja, vi kanske inte är mogna för mästarklass än. Dessutom är hon lite låg pga hormoner. Absolut inte som de två senaste löpen men ändå något påverkad. Hon blev också riktigt trött idag, men lyckades få ihop drygt 90 poäng på den ena avancerade banan. De andra var visst mellan 60 och 70 poäng. Ja, det är väl bara att jobba vidare.

Efter fyra timmar for vi hemåt. Trötta och nöjda! Nu lär vi sova gott inatt.

Inga kommentarer: