söndag 23 november 2014

Vintercupen deltävling 1!

Idag var det dags för den första av tre inofficiella rallylydnadstävlingar i Mantorp! Jag var lite feg och hade anmält mig till avancerad klass! Vi är ju egentligen klara med den klassen men har ju valt att köra en officiell tävling till (7 december) innan vi flyttar upp till mästarklass

Det var Therese som dömde och banan var väl egentligen inte så svår men det var mycket byten och snurrar och som vanligt på Therese banor är det tajt mellan skyltarna!


Man kan välja att starta en eller två gånger! Vi valde två! Första starten var Smilla lite överladdad! Hon studsade och hoppade och hade svårt att hålla position! Hon touchade mig flera gånger (tror jag) och välte en kon! Men vi gjorde det vi skulle!

Andra omgången var hon trött och då finns det vissa moment som är svåra! Bland annat helt om från varandra från höger sida och backa! De momenten funkade inte - alltså 20 minuspoäng!

Vi valde också att starta i "ploj-tävlingen" Internationell bana! Där hade de gjort en bana med norska, danska och svenska skyltar! Lite nytt och annorlunda var det men riktigt kul och jag är nöjd med rundan!


Vid prisutdelningen visade det sig att vi kom trea i avancerad klass! Första tävlingen resulterade i 91 poäng (vält på skylt 6, vält på skylt 8 och ff 3 på skylt 10 - väger ej över)! Kommentar: Fina sidbyten! Andra tävlingen blev det 78 poäng (bris 1 på skylt 1, ff 10 på skylt 10, ff 10 på skylt 11 - backar ej och bris 1 på skylt 16)! Jag är så nöjd!!!

Den internationella tävlingen slutade vi på 81 poäng! Någon sen, någon nos, en bris 3, en vält, en vägran på hoppet och en bris 5 när hon tjuvstartade på en inkallning!


Soya fick en bra miljöträning i ridhuset ihop med många och några skällande hundar! Hon visar fortfarande nyfikenhet med kroppen och ville gärna hälsa på andra även om svansen var låg! Vi tränade lite och då är hon riktigt positiv! Hon fick också ligga själv i buren! Första gången vi provar det i andra miljöer än hemma! Lite skällande först med sedan la hon sig och vilade!


På vägen hem stannade vi på Klinga och inhandlade lite god (och mindre nyttig) kvällsmat! 

Nöjd med dagens tävling men nästa gång ska vi nog satsa på mästarklass!


Inga kommentarer: