måndag 17 juni 2013

Måndag!

En helt vanlig måndag igen! Precis som vanligt men jag är ovanligt trött. Det känns som om det inte finns mycket ork och jag får inte så mycket gjort!

Idag blev det i alla fall en promenad med Annelie. Vi valde att gå koppelpromenad i Getå-ravinen. Kanske inte det bästa valet pga av alla mygg! Det blev inte så mycket promenad, mer fika och prat men vi var ute i nästan 2 timmar!












Efter promenaden var det bara hem och ladda om! Hundarna fick mat och jag kastade i mig en smörgås innan vi stack iväg på kurs! Det känns som om bitarna börjar falla på plats! Jag har tränat mycket apportering och ruta med Smilla och nu känns det som om det börjar fungera. Hon rullar (tuggar) nästan inte alls på apportbocken men det är fortfarande lite bus när hon ska ta den. Rutan har vi tränat hela helgen och idag sprang hon rakt ut i rutan från långt håll, tar bollen i munnen, vänder om mot mig och ställer sig jättesnyggt! 

Vi fick också träna på snabba lägganden och snabba uppsitt! Det fungerar ganska bra med Smilla men vi har jobbat (och måste fortsätta jobba) mycket med det. Fria följet kändes bra i början men när vi skulle kommendera varandra på slutet var Smilla (och jag) trött och ofokuserad. Det kändes inte alls bra! Det kan bero på värmen, trötthet eller att hon var tvungen att hålla lite koll på de söta men busiga valparna som precis innan hade sprungit runt våra ben. Vi behöver träna på att kunna hålla fokus och koncentrera oss en längre tid!

I stort är jag riktigt nöjd med kvällens träning! 

Handlade som vanligt när jag åkte hem! Och det var nästan ingen i affären! Skönt att ha fixat det mesta innan midsommar! 

Tre arbetsdagar kvar den här veckan och sedan fem dagar nästa vecka! Sedan är det semester!!!!


Inga kommentarer: