måndag 27 februari 2012

Konsten att visa hund!

Då var det dags för en heldagsutbildning i handling. Jag hade verkligen sett fram emot den här dagen. Nu skulle jag äntligen få lära mig hur jag ska visa upp mina hundar och förhoppningsvis bli en vinnare i utställningsringen!

Tyvärr har hela helgen präglats av ont i halsen och huvudvärk men ett par tabletter fick mig att må bättre så strax före 8 stack vi iväg till Mjölby.



En handler var sjuk så därför blev det lite extra mycket folk i grupperna men också extra långa pass.


Jag började med Siri hos Patrik Cederlöf. Siri tyckte att det var tufft med 17 stora hundar av olika raser i ringen och blev lite låg. När vi fick röra oss själva blev det en helt annan hund med en viftande, glad svans! Patrik pratade mycket om var man skulle vara i förhållande till domaren, hur man skulle gå när man går fram och tillbaka och att man måste hålla koll på domaren och hans tecken. Han flyttade också om hundarna väldigt mycket så att vi skulle träna på att kunna ställa upp dem snabbt igen! Siri fixade det bra och växte med uppgiften men efter två timmar var hon riktigt trött och kröp gärna in i buren!


En kvarts fika och kisspaus och sedan var det dags för nästa pass! Nu var det Smillas tur och det var Nicklas Eriksson som höll i passet. Vi fick träna massor på hur man skulle få kontakt med hunden när man rörde sig i ringen! Det blev många varv som vi fick springa men det gick riktigt bra. Han visade hur man skulle ha kopplet och när man skulle ändra tempo i ringen. Han berättade också hur han tränade sina hundar på att stå och bli vana vid att han plockade med dem!

Efter lunchen var det ett kort teori-pass där utställningsreglerna gicks igenom.

Nyttig och lärorik träning men jag trodde att det skulle vara mer individuell träning, där jag skulle få tips som passade mig och mina hundar! Vi var rejält trötta när vi kom hem och hundarna har sovit hela eftermiddagen!

3 kommentarer:

Lyckopiller sa...

Sån träning skulle jag oxå vilja gå på!

Britt Marie o Rudi sa...

Heldagskurser är egenligen en halvdag för långa, det tycker jag efter varje gång!

Annelie sa...

Låter kanon, väldigt nyttig att bara få rutin på att ställa upp hunden framför domaren. Hade gärna varit där också!
Kram