lördag 26 februari 2022

På äventyr!

Idag tog syrran och jag en vandring, precis som vi brukar göra någon gång under helgen. Idag hade vi även sällskap av Kerstin. Vi valde Rödgölenleden, en runda i närmiljön som blir drygt 8 km. Vädret var toppen men det var lite bökigt att gå. Lite isigt, lite snöigt och lite blött. Leden är också ganska kuperad. Vi fikade i solskenet vid vindskyddet!

Vi missade att läsa informationslappen som satt på anslagstavlan vid parkeringen och på några ställen längst vägen. Men efter drygt 5,5 km promenad upptäckte vi den på stigen.

Den ilskna tjädertuppen stod på stigen. Vi diskuterade vilket håll vi skulle vika av åt för att undvika tuppen. Eftersom tuppen var på väg åt höger valde vi vänster. Tuppen vände då och följde efter oss. Kerstin uppfattade det och tog andra hållet men syrran, jag och hundarna hade en ilsken tjädertupp efter oss i ett par hundra meter genom skogen. Han både sprang och flög efter och var så nära som 4-5 meter. Lite obehaglig att vara förföljd när man pulsade och klättrade genom skogen. Så småningom gav han upp och vi kunde leta oss tillbaka till vandringsleden igen. Det tog lite extra på krafterna så vi var rätt möra när var kom tillbaka till bilen. Nu dröjer det innan jag går den rundan igen!

Inga kommentarer: