måndag 8 oktober 2012

Piggelin!

Idag var Smilla riktigt glad och pigg! Hon var på hugget redan när vi gick hemifrån i morse, även om klockan bara var 20 över 5! På eftermiddagen tog vi en promenad med Annelie, Martin och Theo. Det blev Koludden idag och Smilla sprang och busade nästan hela tiden. Vi var väl ute i en dryg timme!













Förutom allt bus fanns det en hel del stenar att sitta på också! 

Ikväll har vi varit på tävlingslydnadskurs igen! Efter den mindre lyckade debuten i lydnadsklass 2 i lördags var det lite spännande att träna igen! Men nu var det en helt annan Smilla! Hon var alert och följsam om än lite okoncentrerad. Hon tittade/lyssnade mycket på det som hände 
runt omkring men var ändå riktigt uppmärksam på mig och villig till att jobba! 

På platsligget gick hon upp så jag fick tala om för henne att det inte var okej! Det kommer att behövas mycket träning igen! Två timmars rolig och trevlig kurs med en riktigt arbetsvillig hund är kul! Känner mig så nöjd efteråt. Hon var till och med riktigt leksugen och kampade gärna och mycket med trasan! Det var till och med så att hon väntade på att trasan skulle komma fram. 
Det är första gången som hon bjuder till så på en kampleksak! 

När vi kom hem fortsatte den pigga hunden att vara aktiv! Nu blev det ett tuggben! Hon som oftast går rakt in och lägger sig efter en intensiv dag! Jag hoppas att det här kommer att hålla i sig!


Inga kommentarer: