måndag 14 maj 2018

Botten!

Igår var vi i Flen och tävlade rally, en dubbeltävling som vi snabbt ska lägga bakom oss.  Jo, på första banan hade vi väl relativt bra resultat men andra banan poängmässigt inte mycket att prata om. Hur många felövningar som helst för båda hundarna.

Vad ska vi skylla på nu? Banorna var roliga och inte så jättekluriga. Det borde fungera. Men det gjorde det inte. Ibland är det enkelt att köra hund. Igår var det svårt. Jag fick verkligen kämpa för att få det att fungera.


Smilla var först ut! Hon var inte så alert som förra helgen men ändå med rätt bra. Tyvärr hade hon en sådan dag som hon mest gick på snedden och trampade på flera skylthållare. Hon gjorde det hon skulle och rundan slutade med 87 poäng.

Soya gick superbra första biten. Hon var riktigt fokuserad och lättjobbat, tills vi kom till skylt 15, bakombytet. Då fick hon syn på hinderfixarna som satt precis utanför banan och då var det kört. Sen i bytet och sedan vägrade hon att hoppa (vägran -10 poäng och förarfel -10 poäng). Jag lyckas samla ihop henne och avslutar bra men det blir bara 73 poäng.


På banan B var det en frestelse med. Smillas allra största svårighet. Det fungerade fram till skylt 4, 270 grader om stod precis vid frestelse. Smilla låste på frestelsen och kunde inte flytta en enda tass i svängen. Däremot fixade hon frestelsen när vi gick genom den. Efter det blir hon lite orolig men vi kämpar oss igenom. Är nöjd med att hon klarade konskicket som många hade svårt med. (Även Soya fixade det). Backa på höger sida är vi inte säkra på och idag fungerade det inte! 66 poäng blev slutresultatet.

Soya var svårjobbad. Flamsig och okoncentrerad, hoppig och glad. Jag har svårt att veta hur jag ska kunna stötta upp henne. Fyra felövningar, lite oro, några förarfel och lite bris gör att vi slutar på 43 poäng. Ett dåligt resultat men en hund som ändå var hos mig. Jag inser att vi behöver träna mer på uthållighet i långa banor!

Men domarkommentarerna kan lyfta eller ibland kännas väldigt tråkiga och intetsägande. På ena protokollet fick Smilla: Mycket snygga och tydliga tempoväxlingar. Trevlig handling, härlig attityd hos hunden. Skylt nr 17 snygg. På andra protokolletstår det:  Bra jobbat.

På Soyas ena står det: Mycket bra skritt i långsamt. Trevligt ekipage som man blir glad av att titta på. Och på det andra står det: Snyggt konskick, bra jobb.

Nu lägger vi det här bakom oss och ägnar sommaren åt att träna. Till hösten är vi laddade igen!

Inga kommentarer: