måndag 6 augusti 2012

Schapendoes-specialen lördag!

Även om det var lugnt under natten så har jag inte sovit speciellt bra! Jag har alltid svårt att sova borta och vaknar många gånger för att vända och vrida på mig. Vid sådana här tillfällen kan det i och för sig vara skönt, jag behöver ingen väckarklocka!

Idag var det dags för den stora utställningen. Jan Ebels dömde tikar och Godeilieve de Wit-Baselman dömde hanarna. Det var närmare 130 schappar anmälda! Redan klockan 9 fick jag äran att visa Anne-Lies hanvalp Harry i ringen!



En jättemysig och följsam hane 5,5 månad gammal som fick hp och blev placerad på tredje plats! Här är bilder på Harry och hans 3 systrar! Systern Pärla blev BIM-valp!!! Grattis Anne-Lie!

Efter lunch var det dags för öppen klassen. Både Siri och Smilla skulle in i samma klass så jag fick hjälp av Ante att visa Siri när alla de 26 tikarna skulle in samtidigt! Efter första titten tog domaren in hundarna 5 och 5!

Smilla var först! En mycket trevlig domare tittade noggrant på Smilla och gav henne sedan Excellent! Jippi! Vi skulle in i ringen igen! I nästa omgång hundar var det Siris tur. Hon fick Very good och det är jag jättenöjd med!

Jag tror att det var 17 hundar som fick excellent och skulle in i ringen igen! Vi fick springa några varv och sedan började han plocka in de hundar han ville ha kvar. Jag blev väldigt förvånad och jätteglad när han valde ut Smilla som en av de 8 hundar han ville ha kvar!!! En hund plockades bort och sedan delades CK:na ut!

Smilla fick CK och blev placerad som 7:e bästa tik i öppen klassen!

Siris kritik:

4 years, typical bitch, well prop. head but could be a bit broader in skull, good coloured eyes, good carried ears, good neck and topline, nice angulation front and rear, a bit slope in croup, scissor bit below missing 2 P2, moves well a little bit narrow behind!

Smillas kritik:

2,5 years, well prop. head, good eyes and ears, corr. scissor bite, darkbrown eyes, good neck and back, enough angulation in frond good in rear, good topline, nice coat texture, moves well with well carried tail!

Jag är så nöjd med mina hundar!!!!


BIR blev den 12-åriga!!! tiken Laguna-Luma V H Rollecater! Grattis Anna!


Pärla!


Tyra! 


Djur i bur! Pärla och Harry!

När klockan var närmare 18 gick vi hemåt, då var finalerna fortfarande inte slut! Lite mat till hundarna, en kort rastrunda, en snabb fix av mig och sedan iväg till det sedvanliga och trevliga middagen! I år lyckades vi få sitta vid honnörsbordet tillsammans med delar av styrelsen och domarna! Efter lite god mat och dryck var det dags för rosettutdelningen! 


Jag fick hämta Siris rosett, tredje plats i årets lydnadsschappe 2011! Jag fick dessutom äran att hämta rosetter till Bryngans Kennel!

Det blev några trevliga timmar innan det var dags att vandra hemåt efter en lång och intensiv dag!!!!




2 kommentarer:

Birgitta Backlund sa...

Tack Brita för en trevlig resumé av lördagen!

Annelie sa...

Stort GRATTIS till dig och dina härliga tjejer!