lördag 11 augusti 2012

Rallylydnad i Katrineholm!

Idag var det dags för rallylydnadstävling i Katrineholm. Siri skulle göra sin debut i fortsättningsklassen och Smilla skulle förhoppningsvis få sitt tredje godkända resultat. Även om det var tävling, så fick vi sovmorgon. Samlingen var nämligen inte förrän 10.30 för den första startgruppen. Jag var inte alls laddad när jag åkte in. Seg efter första jobbarveckan och dessutom en förkylning på gång. Snorig, ögon som rinner, kill i halsen och huvudvärk, men som tur var, ingen feber! Nåja, det var bara att bita ihop!

Det första vi träffar på när vi kommer till Katrineholm är en tjej med två schappar! Jag tycker att Siri och hennes tik är väldigt lika. När vi börjar prata visar det sig att de har samma pappa! Kul att träffa schappar på tävling för det är väldigt sällan. Tyvärr kom de här ända ifrån Nora så det är väl inte så stor chans att vi träffas igen!

Det var samma domare, Peter Sandström, som när vi tävlade i Valdemarsvik. Då var det en knixig bana utan flyt, där man fick "leta" efter rätt väg. Den här gången var banan lika krånglig. Det var både dubbel och enkel slalom, spiral åt båda håll och åttans frestelse som delvis använde samma koner. Tror att det var 15 koner utplacerade på banan. Han hade dessutom satt skyltar i alla hörn, precis innanför bandet. Tre tysksvängar och en sitt - helt om höger!




Några av alla koner som fanns på banan!

Under banvandringen var det rörigt. Mycket folk, så det var svårt att se hur banan gick. Dessutom var det mycket frågor och diskussioner om banan, vilket gjorde att vi bara hade 8 minuter till banvandringen. Jag hann gå banan två gånger, alldeles för få gånger för kände jag. Det var bara att försöka fokusera och få lite flyt i banan.

Smilla var först, startnummer 7. Hon kändes lite seg i starten men kom igång bra och var riktigt följsam. Åttans frestelse (med en skål köttbullar) gick bra men när vi kom tillbaka och skulle gå dubbel slalom och en spiral hade hon fullt med köttbulledoft i näsan och nosade MASSOR! I övrigt gick banan riktigt bra och jag är så nöjd. Det visade sig att vi slutade på 92 poäng!

Siri hade startnummer 12 och hon är lite nosigare än Smilla, dessutom är hon väldigt godisfixerad just nu. Hon upptäckte köttbullar tidigt och fokuserade väldigt mycket på dom. 1, 2, 3 steg bak - som var skylten efter frestelsen - var riktigt svår. Det var bara köttbullar i tankarna. Mycket nos, några sena utförande och något snett gjorde att vi slutade på 79 poäng! Jippi! Jag var lite orolig att vi skulle bli diskade eftersom hon klev på banmarkeringen vid ett tillfälle!


Här har vi riktigt fin kontakt!


Hopp!

I slutänden visade det sig att Siris resultat räckte till 
en 6:e plats och Smillas räckte till seger! 


Isabelle var framme med kameran och fotade ett mycket nöjt ekipage! 
Andra och tredje platsen togs av samma förare men med två olika hundar!


Även Linda fick en bild på oss!


Många priser blev det! 15 kg hundmat, leksaker, tuggben, godis, plakett och rosett!


Stolta hundar!


Här har Isabelle tagit en bild på Siri när hon hoppar!

Nöjd och stolt över våra insatser idag! Förutom att Smilla vann så fick hon sitt tredje 
godkända resultat och fick därmed titeln RLD F. 
Vi får också flytta upp till avancerad klass. 

3 kommentarer:

Grabbarna boys sa...

GRATTIS säger vi bara!!
Ni är ju superduktiga hela högen!!
Vov o kram!

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Ni är så otroligt duktiga

Ann-Margret, Vinja o Bozza sa...

Vad kul att det gick så bra :) STORT GRATTIS till titeln RLD F :)

Kram