söndag 12 juni 2011

Rallylydnad

Igår gick vi upp tidigt fast det var lördag och for iväg till Klubbarps Hundklubb i Mantorp för att tävla rallylydnad. Siri har ju varit med förr både på lydnadstävlingar och en gång på rallylydnad. För Smilla var det första gången.

 Vi har aldrig varit på Klubbarbs Hundklubb tidigare men blev glatt överraskade. Ett väldigt trevligt ställe! Vädret var perfekt för tävling, lagom varmt och uppehåll. Siri fick startnummer 9 och Smilla nummer 15. Det var 16 hundar anmälda. I slutänden visade det sig att 4 hundar inte hade kommit!

Banan var lite annorlunda mot vad vi har tränat! Det var en 360-höger  i språng och en 270-höger i långsamt tempo. Ja,ja det var bara att köra!

Siri var lite seg men det gick ändå skapligt. Kände att kopplet stretade ibland. Det blev 84 poäng och en fjärde plats. Med Smilla hade jag inga förväntningar. Vi har aldrig varit på tävling förut och dessutom bara tränat rallylydnad med skyltar 2 ggr. Nu visade det sig att hon var en klippa på rallylydnad. Det blev 88 poäng och en första plats!!!! Nu var inte 2:an och 3:an långt efter (87 och 86 poäng), Jag trodde att Lotta skulle vinna för det såg så bra ut men hon missade på något moment och fick 10 minuspoäng.

Siris helhetsintryck var "Jättebra av både hund och förare. Bra tempo! Trevligt!" och Smilla fick "Jättefint samarbete. Trevligt att titta på. Bra jobbat!" Härliga kommentarer som stärker självförtroende!


Jag åkte hem med ett stort leende på läpparna och njöt av segern och mina duktiga hundar!

Inga kommentarer: