söndag 10 juli 2022

Viol-cupen!

Två hela dagar har vi tillbringat i Flen. Det har varit lydnadstävlingar och jag har tävlat med båda hundarna. 
Igår var det sol och varmt. Soya körde först. Hon var riktigt seg och ville helst inte hålla i någon slags apport. Många nollor blev det men vi fick bra betyg på L:er och rutan. Hon gjorde även dirigeringsapportering rätt men i slowmotion. 
På eftermiddagen var det Sältas tur. Hon kändes riktigt laddad men det blev kaotiskt på plan när hunden före skulle köra. Planen var, som tur var, inhägnad för när hunden kopplades loss för att gå in på plan var den okontaktbar och bara sprang. Sälta och jag satt i skuggan bredvid staketet och skulle resa på oss för att börja förbereda oss. Då kom hunden springande mot staketet och skällde. Sälta blev rädd och hoppade undan med svansen mellan benen. Jag blev också skakig och hade svårt att hitta fokuset när det äntligen var vår tur. Föraren innan valde att köra hela programmet trots att hunden var ute och sprang och fick "jagas" i varje moment. Tråkig erfarenhet för det ekipaget. 
Sälta gjorde så bra hon kunde men att lägga sig ner på fjärren var stört omöjligt. 

På kvällen fick restaurang Barken ett besök och en pizza fick följa med hem! Ja när man har varit borta närmare 11 timmar måste det bli lättlagad mat.

Idag var det lite svalare även om solen tittade fram ibland. Några enstaka regnstänk kändes under dagen. Idag var Sälta först ut. Hon var seg och kändes inte alls lika alert som igår. Inte kunde hon lägga sig idag heller men några höga poäng blev det.
Jag är nöjd över hennes insats men funderar på hur jag ska kunna få till fjärran på tävling.
Soya körde på eftermiddagen och hade en helt annan attityd idag! Livet var stenkul men det blev fel hela tiden. Full fart till rutan, och lika snabbt tillbaka igen. Snyggt hopp ut och hopp tillbaka utan apportbock. Hopp ut igen, nosa på apportbocken och tillbaka igen. Glad var hon men nu blir det nog pensionering gör Soya!

Två heldagar med trevligt sällskap blev det innan det var dags att åka hem till lägenheten. Kvällen ägnas åt att tvätta. Sedan väntas en veckas jobb innan det är dags för semester igen!


Inga kommentarer: