lördag 23 juli 2022

Debut!

Idag åkte vi till Västerås! Sälta skulle debutera på officiell utställning. Vi har varit på en inofficiell när hon var valp och eftersom det var pandemi så var det väldiga restriktioner med antal och munskydd osv. Den utställningen "räknas" inte.

Jag tycker att Sälta är fin men det är ju domaren som dömer. Tyvärr blev det domarändring från en holländsk rasspecialist till en finsk domare som dömt rasen en gång tidigare. Vi åkte i alla fall för vi behöver träningen. 

Sälta har ju haft svårt att trava men vi har gått mycket i blåbärsris och i vatten så nu kommer hon lättare över till trav. När vi har tränat i utställningskoppel har hon travat och det gjorde hon idag med.

Utställningskoppel, ja! Jag var lite orolig för att hon skulle få något tokryck så att jag inte skulle kunna hålla henne i det tunna kopplet men hon gjorde det hur bra som helst! Vi skötte oss i ringen.

Däremot tyckte inte domaren att hon var perfekt. Hon var lite för tunn, var lite trång bak, hennes topp-linje kunde vara stramare och då var det något med hasen som satt på fel ställe, för högt eller för lågt. Ja, det spelar ingen roll. Det stod en hel del bra saker i kritiken också. Även om det "bara" blev VG så är hon bäst i mina ögon! 
Nu ska vi träna lite mer hantering innan det är dags för nästa utställning!

Inga kommentarer: