måndag 13 april 2020

Stugan!

I helgen passade jag på att öppna upp stugan! Vi åkte upp på påskafton. Det känns skönt att kunna åka dit igen. En liten stuga precis i kanten av skogen med stor tomt för hundarna att springa på. Eluppvärmning, kallvatten och utedass men det är en fristad. Fina grusvägar att promenera på och även om det bor en permanent granne precis bredvid störs vi inte alls. Det går väl att räkna antal bilar som åker förbi på en vecka på en hand. Men igår fick vi besök. Kristina kom promenerande förbi med sina hundar. Alltid trevligt med en pratstund.

Trots att det, i alla fall de första dagarna, har varit sol och skaplig värme har vårt trädgårdsarbete inte blivit av. Det har blåst halv storm. Och idag har det inte varit många grader på termometern. Efter att ha tillbringat några timmar utomhus på förmiddagen var jag rejält genomfrusen. Tur att jag hade bestämt mig för att åka hem några dagar. Stugan är inte så vinterbonad och det kändes att värmen försvann.

Hundarna har haft det bra i helgen. Sälta har busat rejält de här dagarna och sovit betydligt mindre än hon gjort tidigare.


Många stubbar finns det att utforska!




Bästa sovplatsen är ett påslakan med två gamla kuddar i. 


Ett rejält röj i bilen fick det bli så att Sälta fick en egen bur att åka i. Tidigare åkte hon i bur i framsätet eller korta sträckor tillsammans med Soya i hennes bur. Nu fick hon en egen plats och det har fungerat jättebra. Vi har också lyckats klara flera dagar utan att kissa inne. 



Soya är lite retsam när hon tar saker och lägger dem utom räckhåll för Sälta men här får hon igen. Sälta får ett bra tag om hennes svans och släpper inte. Fortfarande är uppskattningen ömsesidig och båda bjuder upp till lek! Det känns så bra!


1 kommentar:

Erika sa...

Ja, hu vad ruggigt det är. All denna blåst - inte kul. Men härligt för hundarna att röja på landet och att de trivs så bra ihop!