fredag 10 april 2020

Rutiner!

Nu har Sälta funnits hos oss i en dryg vecka. Vi jobbar på att lära känna varandra och att hitta rutiner i vardagen. Det är inte alltid som mina rutiner stämmer överens med Sältas men än så länge är vi lediga och har tiden. Hon sover bra hela nätterna. Någon gång mellan 5 och 6 börjar hon vakna till liv och då är det bara att ta ut henne för att kissa. Det är tur att vi bor på nedre botten och har en liten gräsplätt utanför.


Vaknar hon redan vid 5 tycker hon att det är helt okej att jag kryper ner i sängen någon timme till. I början var det lite jobbigt med maten. Soya äter två gånger om dagen och Sälta fyra. Inga konstigheter att ge Soya några bitar vid de extra måltiderna. Problemet är väl att komma ihåg att dra ner lite på maten de övriga två målen. Det tog ett par gånger innan jag kom på vem som skulle få ner sin matskål först för att det skulle bli lugnt. Första dagarna var båda hundarna övertygade om att den andra fick godare mat så det blev en hel del passande mellan matskålarna. Nu äter de i sina egna skålar och slickar den andras tomma skål.

Soya måste ju få sitt så på morgonen går vi en dryg timmes promenad. Samma runda upp till Koludden varje morgon. Sälta åker mest i ryggsäcken men får prova på både koppelpromenader och lek i skogen.






På kvällen går vi en halvtimmes runda runt kärret med Sälta mestadels i ryggsäcken. 

Där emellan ska det ätas, mysas, städas, tränas, kissas, borstas..... Vi har ensamhetstränat lite grann och det går jättebra. Sälta ligger mest och sover och tittar oftast bara upp från sin plats när jag kommer hem. Borsten är använd och även klotången har kommit fram. 

Jag har passat på att introducera Sälta för några av de personer som jag brukar träffa; syrran med familj och katter, Annelie och Sky och Lena och Gustav. Inga konstigheter varken med folk, hundar eller katter. Även om svansen åker ner en kort stund är den snabbt på plats igen. 

Lite "träning" har det blivit, både inomhus och utomhus. Inne tränar vi på att tycka om att ligga i buren. Det är inga problem. Hon går gärna in och lägger sig där, speciellt när hon är riktigt trött.


Idag var vi på Humpen och tränade. Soya fick jobba med apporteringarna, inkallning med ställande, fria följet och fjärren. Rätt så bra även om hon också har hamnat i någon slags valpkoma och tappat en del av hörseln. Sälta fick leka och kampa, träna följsamhet och lite apportering.




Även om Soya är lite retsam ibland, hon tar gärna saker från Sälta och lägger dem utom räckhåll, så är det skönt att se hur mycket de uppskattar varandra.




Härlig lek i skogen!


Lite bus hemma på tomten!

Häromdagen låg det en lapp i min brevlåda.


Jag hade dagen innan pratat med Hyresbostäder om min dåliga gräsmatta och snabbt fanns allt som behövdes på plats. Pytteliten tomt, nysådd gräsmatta och valp är väl ingen jättebra kombination men varför inte!? Gräsmattan fixades till och kompostgallret flyttades. Nu finns det bara en minimal plätt att vara på, mest på stenplattorna men vi tänker åka till landet några dagar. Sedan får vi hoppas på att det växer snabbt!




Nu önskar vi alla en Glad Påsk och hoppas att våren kommer med stormsteg!












Inga kommentarer: