lördag 23 februari 2019

2 ggr Katrineholm och mer framgångar!

Både igår och idag har jag varit i Katrineholm. Igår kväll var det liten "släktmiddag" hos Monica och Holger. De har precis flyttat till Katrineholm och det var första gången jag var i deras väldigt mysiga lägenhet. Det blev en trevlig kväll med god mat och släktkamp om vem som var bäst i På spåret! 

Idag åkte jag till Katrineholm igen. Den här gången till Brukshundklubben och årsmötet. När vi ändå var på klubben passade vi på att träna lite. En bitvis blöt och bitvis isig plan är inte vårt favoritunderlag. Att sedan förmiddagen hade varit jobbig med mycket och distinkt skjutande från skjutbanan gjorde Soya lite låg. Ja, hon är periodvis berörd av skott även om vi går i skogarna runt skjutbanan ofta och vi hör skotten direkt när vi kommer ut från lägenheten. Idag var det mycket skott, höga, distinkta och regelbundna under hela morgonpromenaden 1,5 timme. När vi sedan kom ut efter lunch för en kort rastning sköt de fortfarande och då ville Soya gå in igen. Det räcker med att prata med henne så släpper hon skotten för stunden men jag ser hon tycker det är jobbigt. Att det sedan var hundar (rejält skällande) på agilityplan när vi tränade är jobbigt men väldigt nyttigt. Vi lyckades bra med det vi hade förutsatt oss; följsamhet, vittring, dirigeringsapportering och hopp apport (med träapporten). Rikigt nöjd idag!!!!

Sedan var det dags för årsmötet och efter det delades priser ut till årets klubbhund 2018. Soya tog en 1:a plats av tre (eller eventuellt fyra) hundar i årets lydnadshund. Hon placerade sig också på andra plats av 6 hundar i årets rallyhund. Med en liten tår i ögat tog jag emot en plakett för Smillas fjärdeplats i årets rallyhund också!


Inga kommentarer: